Jamie Foxx u ulozi predsjednika prepušta svoju sigurnost u ruke fantastičnom Channingu Tatumu.

Policajac iz Washingtona John Cale (Channing Tatum) vodi kćer u obilazak Bijele kuće koju upravo za vrijeme njihova razgledavanja napadaju pripadnici paravojne skupine. Cale će morati dati sve od sebe da spasi života američkog predsjednika (Jamie Foxx), ali i odvede kćer na sigurnost.

Baracku Obami, aktualnom predsjedniku SAD-a u vrijeme snimanja filma, posebno se svidio se ovaj film. Glumac Jamie Foxx bio je počašćen pohvalama na njegov račun koje mu je uputio bivši predsjednik Obama.

U filmu 'Misija: Bijela kuća' svoje „želje“ ostvario je i glumac James Woods. On je u Hollywoodu poznat kao veliki kritičar Baracka Obame. U ovom filmu utjelovio je vladinog dužnosnika koji planira ubiti predsjednika Sawyera, lika kojeg je Foxx temeljio na predsjedniku Baracku Obami. Jamesu Woodsu ovo je druga suradnja s Jamiejem Foxxom, a ranije su zajedno snimali film „Samo igra“.

Obzirom na to da je postojao rok do kojeg film mora biti snimljen, 45 različitih setova moralo je biti izgrađeno u roku od najviše 10 tjedana. To je uključivalo izgradnju Bijele kuće, Kapitola, Marine One kontrole leta i slično.

Napeti akcijski film "Misija: Bijela kuća" ne propustite gledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju