Ponekad je teško uspostaviti balans

Zasigurno ste čuli za sestre, američke tenisačice Serenu i Venus Williams koje su na popisu najplaćenijih sportašica na svijetu.

E pa ovoga ste puta dobili priliku dublje zaviriti u njihov život i to s fokusom na osobu koja je puno truda uložila u njihov uspjeh - njihova oca Richarda

Sestre Williams jedne su od producentica filma "Kralj Richard" koji govori o njihovu ocu. Richarda je utjelovio Will Smith te se brojni filmski kritičari slažu da je ovo bila gotovo pa njegova najbolja uloga.

Richard je bio siromašni otac koji je vrlo rano prepoznao veliki talent svojih kćeri te je bio svjestan da je ispred njih sjajna karijera. On je gotovo sve svoje vrijeme posvetio njihovim treninzima i brizi za njihovo školovanje. Ipak, iako na prvu zvuči kao brižan i savršen otac, film otkriva i njegovu lošiju stranu sa svim njegovim manama.

Sestrama nije uvijek bilo lako prihvatiti odluke oca koji je često bio nagle ćudi, arogantan i tvrdoglav. Najteže im je pala zabrana igranja na juniorskim natjecanjima, a bile su tu i brojne druge sutuacije s kojima tada nisu bile zadovoljne, no kasnije su na njima bile zahvalne.

Film zapravo na kraju postaje drama o roditeljstvu i odgoju djece, a zavrijedio je pohvale i visoke ocjene filmskih stručnjaka. 

Film "Kralj Richard" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju