Žele neovisnost, samostalnost i poštovanje...

Pretty Loud je ženski romski hip-hop bend nastao 2014. u okrilju udruge GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats), koja već 15 godina djeluje s ciljem da pomognu mladim Romima u obrazovanju.

Grupa Pretty Loud sastavljena je od šest djevojaka iz Beograda i šest djevojaka iz Niša, a nastup u Supertalentu im je dodatni poticaj za razvoj karijere: "Stvaramo nove pesme, koreografije, spremamo se za eventualne nastupe kada prođe pandemija" - rekle su cure iz Pretty Louda kojima je glavni zadatak glazbom potaknuti i pokazati Romkinjama da mogu sve što požele. 

 

 

„Vi imate apsolutno sve! Već ste se brendirale, izgledate svjetski. Netko je tu dobro promišljao kako ćete izgledati, kako ćete se kretati po pozornici, dakle niste ono došetale pa kao slučajno ćete se predstaviti. Šaljete snažnu poruku, globalno, na svjetskoj razini. Cure, ja vam ovog trenutka proričem ozbiljno, ozbiljno dobru karijeru“ – rekla je Martina na njihov hip hop nastup.

Članice ovog sastava su nam otkrile: "Na samoj pozornici smo se osećale izuzetno prijatno zbog celokupnog tima koji nas je lepo dočekao prvo na tonskoj probi, a kasnije i dok smo nastupale osetile smo njihovu podršku i navijanje. Publika nas je nosila. Zadovoljne smo, ali znamo da možemo bolje. Prvi nam je put da se takmičimo i da nas neko ocenjuje. Trema nas je malo „pojela“ ali i na to smo računale"

 

 

Ove mlade Romkinje šalju posebne poruke svojim nastupima, protive se dogovorenim brakovima i tome da je ženina uloga da bude domaćica. Žele neovisnost, samostalnost i poštovanje, a jedna od najljepših zajedničkih uspomena im je nastup u Londonu na Women of the World Festivalu te na BBC radiju gdje su dale i intervju.

Isto tako, otkrile su nam da jako poštuju komentare našeg Supertalent žirija koji im je dao dodatni vjetar u leđa, no ipak su istaknule tko im je najveća podrška u karijeri: "Komentari žirija su bili veoma pozitivni iako je bilo i kritika. Drago nam je što su kazali da vole Rome i romsku muziku. Voditelji su nam razbili tremu pred izlazak na pozornicu, jako su pozitivni a pritom znaju poneku reč romskog. Bez podrške naših roditelja i familije ne bismo ni stigle do Supertalenta. Oni su naši najveći navijači".

Propuštene epizode nove sezone "Supertalenta" pogledajte besplatno OVDJE!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju