Kralj pokušava obraniti svoje kraljevstvo od osvajača u akcijskoj avanturi 'U ime kralja'.

Smještena u kraljevstvo Ehb, radnja filma 'U ime kralja' prati čovjeka zvanog Farmer kojeg glumi Jason Statham. Kad njegova žena Solana (Claire Forlani) i njegov sin odu prodavati povrće u grad Stonebridge, njegovu farmu napadnu ratnici zvani Krugsi. Uz pomoć svojeg prijatelja i susjeda Norricka (Ron Perlman), on odlazi u Stonebridge, no Krugsi su mu ubili sina i oteli ženu. Uz pomoć Norricka i Bastiana (Will Sanderson), inače njegovog šurjaka, on namjerava naći i spasiti svoju ženu.

Jason Statham poznat je po ulogama u akcijskim filmovima. U ovom je filmu, kao i većini svojih filmova, Statham sam izvodio vratolomije, a ovoga je puta to radio uz ozlijedu tetive. Tijekom filma se u scenama u kojima Statham trči vidi kako šepa.

Statham većinom glumi snažne likove koji ne vole otkrivati mnogo o sebi. To zapravo nije daleko od stvarnosti i onoga kakav je Jason Statham u privatnom životu. Naime, ne zna se koliko točno Statham ima godina. Jedni tvrde da je rođen 1968. godine, a drugi da je rođen 4 godine kasnije, odnosno 1972. godine. Sam Jason nikada nije htio priznati koje je godine uistinu rođen, već je samo rekao da se radi o 25. srpnju.

Pisanje scenarija za ovaj film trajalo je više od godinu dana. Netom prije početka snimanja filma scenarist Doug Taylor odlučio je prepraviti cijeli scenarij jer je originalna priča previše podsjećala na legendarnu trilogiju „Gospodar prstenova“.

Uloga Farmera najprije je bila ponuđena Kevinu Costneru koji ju je odbio jer je, prema riječima redatelja Uwea Bolla, bio nezainteresiran. Ipak, Costner je ponudio Bollu da režira Costnerov film „Gospodin Brooks“, no Boll je odbio. Nakon Costnera, Boll je odlučio pozvati Jasona Stathama koji ga je oduševio.

Iako je mnogo scena i efekata u filmu dodano digitalnim putem, izrazi lica glumaca su autentični. Tako je u sceni u kojoj Merick Farmeru daje „lijek“ Statham zapravo dobio čaj pomiješan s kečapom, iako mu je ranije rečeno kako se dobiti čaj. Njegov izraz gađenja je stoga u potpunosti stvaran.


 

Fantastičnu avanturu punu akcije 'U ime kralja' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju