Filmska ekipa pokušala se opravdati...

Naoružani muškarci otmu podzemni vlak u njujorškom metrou i zadrže putnike kao taoce, a zauzvrat zahtijevaju novac. Uobičajeni radni dan njujorškog dispečera Waltera Garbera (Denzel Washington) tako se pretvara u napeto suočavanje s opasnim zločincem koji stoji iza cijele otmice.

Film je adaptacija istoimenog romana Mortona Freedgooda iz 1973. godine, a ujedno i remake njegove prve filmske adaptacije iz 1974., te televizijske adaptacije iz 1998. godine. Roman je svojevremeno bio bestseller. Kraj je promijenjen u originalnom filmu, a i u njegovoj adaptaciji.

Film 'Otmica Metroa 123' je peti posljednji film u kojem su John Travolta i James Gandolfini radili zajedno. Naime, Gandolfini je preminuo nekoliko godina nakon premijere filma. Tony Scott je kao člana glumačke postave zaposlio čovjeka sa starnom kriminalnom prošlošću jer je smatrao kako dovoljno dobro i uvjerljivo glumi ulogu jednakog karaktera.

 

Napeti triler "Otmica metroa 123" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju