Sanja priprema jednostavan kolač za najveće čokoljupce!

Pogledajte video i okušajte se u pripremi Monte čokoladne eksplozije:

Za početak odvojite žumanjke od bjelanjaka kako biste pripremili biskvit. U bjelanjke dodajte malo soli kako bi se što bolje stvrdnuli tijekom miksanja, izmiksane ih stavite u hladnjak na desetak minuta. Dok se stvrnuti bjelanci hlade, u žumanjke se dodaje šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. Nakon što su dvije kompaktne smjese gotove, pomiješaju se jedna s drugom. Dobiveni biskvit se peče u protvanu 20-tak minuta na 180 stupnjeva.

Za to vrijeme, pripremate kremu. Zagrijete mlijeko zajedno sa šećerom i aromom vanilije (po želji). U drugu posudu umješajte gustin i hladno mlijeko kako bi krema bila što kompaktnija. Smjesa gustina dodaje se u kipuće mlijeko i lagano se miješa dok sve zajedno ne postane gusto. Sanja u tu kremu dodaje i margarin s aromom vanilije kako bi obogatio okus kreme, zatim se sve zajedno izmješa.

Nakon što je biskvit gotov, možete ga premazati čokoladnim mlijekom kako bi bio što sočniji, zatim dodajete kremu. Sanja na kremu i biskvit, nakon što odstoje, dodaje smjesu od slatkog vrhnja, čokolade i namaza od lješnjaka. Na kraju, kolač ostavite u hladnjaku da se dobro stvrdne i spreman je za posluživanje!

Pogledajte kako je izgledalo pripremanje ove čokoladne rapsodije:

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala prethodni tjedan, pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju