Zasladite vikend uz ovu čokoladnu eksploziju!
1.3.2019 / 15:58 / Zanimljivosti
Sanja priprema jednostavan kolač za najveće čokoljupce!
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2019/61647001-kuhanje-je-in-2802.jpg)
Pogledajte video i okušajte se u pripremi Monte čokoladne eksplozije:
Za početak odvojite žumanjke od bjelanjaka kako biste pripremili biskvit. U bjelanjke dodajte malo soli kako bi se što bolje stvrdnuli tijekom miksanja, izmiksane ih stavite u hladnjak na desetak minuta. Dok se stvrnuti bjelanci hlade, u žumanjke se dodaje šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. Nakon što su dvije kompaktne smjese gotove, pomiješaju se jedna s drugom. Dobiveni biskvit se peče u protvanu 20-tak minuta na 180 stupnjeva.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2019/61646981-kuhanje-je-in-2802.jpg)
Za to vrijeme, pripremate kremu. Zagrijete mlijeko zajedno sa šećerom i aromom vanilije (po želji). U drugu posudu umješajte gustin i hladno mlijeko kako bi krema bila što kompaktnija. Smjesa gustina dodaje se u kipuće mlijeko i lagano se miješa dok sve zajedno ne postane gusto. Sanja u tu kremu dodaje i margarin s aromom vanilije kako bi obogatio okus kreme, zatim se sve zajedno izmješa.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2019/61646984-kuhanje-je-in-2802.jpg)
Nakon što je biskvit gotov, možete ga premazati čokoladnim mlijekom kako bi bio što sočniji, zatim dodajete kremu. Sanja na kremu i biskvit, nakon što odstoje, dodaje smjesu od slatkog vrhnja, čokolade i namaza od lješnjaka. Na kraju, kolač ostavite u hladnjaku da se dobro stvrdne i spreman je za posluživanje!
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Mar2019/61646982-kuhanje-je-in-2802.jpg)
Pogledajte kako je izgledalo pripremanje ove čokoladne rapsodije:
Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala prethodni tjedan, pogledajte besplatno na novatv.hr