Ugledni redatelj Christopher Nolan vodi nas na veličanstveno putovanje do ruba svemira

Oskarovci Matthew McConaughey i Anne Hathaway članovi su hrabrog istraživačkog tima koji ostvaruje nemoguće putujući kroz novootkrivenu crvotočinu, prelazeći granice putovanja svemirom i kročivši u potpuno novu dimenziju.

Film Interstellar postavio je nove temelje znanstvene fantastike. Mnogi ga često stavljaju uz bok s klasicima ovog žanra poput Odiseje u svemiru. Glavni zaslužni za to je genijalni Christopher Nolan – redatelj koji, izgleda, ne poznaje granice u naumu da napravi remek djelo.

Najveći dokaz koji govori tome u prilog je budžet filma. Naime, ako uzmemo u obzir da je film dug 169 minuta, a njegova proizvodnja koštala je oko 165 milijuna dolara, to znači da je utrošeno gotovo milijun dolara po minuti filma.

Osim ogromnog budžeta, za kvalitetu filma zaslužni su i glumci koji su bili spremni na sve kako bi scene bile uvjerljive. Glumica Anne Hathaway je čak za vrijeme snimanja na Islandu bila pothlađena. Naime, astronautsko odijelo joj je moralo biti otkopčano dok je ona plutala u ledenoj vodi te je bolovala od hipotermije.

Redatelj filma, Nolan, je išao i toliko daleko u izvedbi ideja za film da je za jednu scenu tražio da se uzgoji kukuruzište veliko 500 hektara. Zanimljivo, kukuruz je naposljetku prodan te je i to uključeno u profit filma.

Sama radnja filma je, na Nolanovo inzistiranje, bila tajna i poznata samo među onima koji su pristustvovali na snimanju. Glavni glumac, Matthew McConaughey ju sve do završetka potprodukcije nije otkrio čak ni supruzi Camili Alves.

Film "Interstellar" možete pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV, a do tada pogledajte zanimljive trenutke sa snimanja.

Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju