Daniel Craig ulogu je dobio zbog nevjerojatne sličnosti s legendom vestern filmova.

Neznanac (Daniel Craig) koji je izgubio pamćenje nabasa na pustinjski gradić Absolution. Jedini trag njegove prošlosti tajanstveni je okov koji mu sputava zglob. On otkrije da ljudi Absolutiona nisu srdačni prema strancima i žive u strahu, a nitko ne izlazi na ulicu bez naredbe pukovnika Dolarhydea (Harrison Ford) koji vlada čvrstom rukom. Absolution će iskusiti nepojmljiv strah kada ga napadnu pljačkaši s neba.

Sjurivši se iz visina nezamislivom brzinom i uz zasljepljujuću svjetlost kako bi otimali bespomoćne ljude, ova čudovišta protive se svemu što su stanovnici ikad poznavali. Sada im je stranac kojeg su otjerali jedina nada u spas. Dok se ovaj revolveraš polako prisjeća svog identiteta, shvaća da posjeduje tajnu koja bi gradu mogla dati priliku da pobijedi izvanzemaljsku silu. Ujedinjeni protiv zajedničkog neprijatelja, pripremaju se na epsku borbu za opstanak.

Daniel Craig je za ulogu Jakea Lonergana odabran zbog nevjerojatne sličnosti sa Steveom McQueenom koji je legenda povijesnog filma 'Sedmorica veličanstvenih'. No, zanimljivo je kako do odluke da će uloga pripasti Craigu. Naime, glavni lik je najprije bio zamišljen s imenom Zeke Jackson, a uloga Zekea pripala je Robertu Downeyju Jr..

Redatelj Jon Favreau odlučio je promijeniti ime glavnog lika u Jake Lonergan i dodati mu neke nove karakteristike koje Zeke nije imao. Kada su dobili 'novog' glavnog lika, ekipa koja je radila na filmu 'Kauboji i izvanzemaljci' su odlučili kako Downey Jr. ipak nije dobar odabir za tu ulogu. Ulogu je tada dobio Daniel Craig.

Na redatelja Favreaua se vršio pritisak da film snimi u 3D tehnologiji, no on je bio dosljedan tvrdeći kako vesterni nisu filmovi koji bi se trebali snimati kao 3D filmovi. Rad na ovom filmu potrajao je čak cijelo jedno desetljeće, a ideja za film nastala je još 1997. godine.

Kako je razvoj filma trajao godinama i njegova se premijera odgađala, na filmu su radila mnoga holivudska imena poput Jackieja Chana, Roberta Downeyja Jr., Brendana Frasera, Chucka Norrisa, Kurta Russella, G. T-a i Brucea Willisa. Svi su ti glumci naposlijetku zamijenjeni drugim glumcima. 

Napeti znanstveno-fantastični vestern 'Kauboji i izvanzemaljci' ne propustite pratiti u subotu na Novoj TV.  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju