Od kazališne glumice do vladarice filmskih platna

Poznati njujorški arhitekt Porter (Warren Beatty) nalazi se na životnoj raskrsnici. U braku je s dizajnericom interijera Ellie (Diane Keaton) i imaju dvoje djece, no Porter se upušta u kratkotrajnu vezu s jednom mladom glazbenicom. U to vrijeme raspada se brak najboljih prijatelja Mone (Goldie Hawn) i Griffina (Garry Shandling) zbog njegove prijevare.

U trenutku kada treba biti podrška svojoj prijateljici Moni, poneseni trenutkom, njih dvoje završe u krevetu. Iako se oboje slože da je to bila pogreška, opet se nađu u istoj situaciji, a ovaj put ih skoro na djelu uhvati i Ellie. Ona u međuvremenu saznaje da ju Porter vara s mladom glazbenicom te ga izbacuje iz stana tako da Griffin i Porter odlaze u njegovu vikendicu na planini.

Romantična komedija ‘Ljubav i drugi poroci’ počela se snimati 1998. godine, a tri godine kasnije stigla je i na velika platna.

Uloge u filmu pripale su glumcima Warrenu Beattyju, Goldie Hawn, Diane Keaton i Andie MacDowell. I prije no što se film počeo snimati, glumcima i piscima scenarija isplaćeni su honorari koji su sve zajedno u konačnici iznosili preko 40 milijuna dolara.

Jedna od glavnih ženskih uloga u filmu pripala je američkoj glumici, redateljici i producentici Diane Keaton koju rado gledamo u filmovima ovakva žanra. Jedan od istaknutijih koji je polučio veliki uspjeh je romantična komedija ‘Ljubav nema pravila’ iz 2003. u kojoj je glumila s kolegom Jackom Nicholsonom.

Keaton je karijeru započela u kazalištu, a glumom se ozbiljnije počela baviti u 70-im godinama. Prve veće uloge koje su je proslavile bile su u popularnoj triologiji filma ‘Kum’ u kojem je glumila s Alom Pacinom. Međusobna ih je suradnja spojila pa su tako bli u ljubavnoj vezi, koja je naposljetku puknula tijekom snimanja trećeg nastavka.

Keaton su ponajviše proslavili filmovi koje je snimila s redateljem Woodyjem Allenom. Prvi su se put upoznali na audiciji za kazališni komad ‘Zasviraj ponovno, Sam’ koji je kasnije doživio i filmsku verziju. Nije dugo trebalo da zaiskri između glumice i slavnog redatelji, koji priznaje da ga je privukla smislom za humor. Zajedno su snimili osam fimova.

Čini se kako je slavna glumica velika zavodnica na filmskim platnima, a i iza njih. No nezahvalna pozicija u kojoj će se ovog puta naći natjerat će ju da promijeni pravila igre.

Romantičnu komediju ‘Ljubav i drugi poroci’ ne propustite ove subote na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju