Jedini vegan u Celebrity MasterChef kuhinji najbolje ispekao kare vepra!

Pobjednički dvojac u ovotjednoj 'Kutiji iznenađenja' sve zahtjevnijeg, ali i zabavnijeg Celebrity MasterChefa sastoji se od Igora i Hrvoja. Igor Barberić i Hrvoje Rupčić podijelili su svoje poslove u ovom zadatku, te se Igor, iako je vegan prihvatio izazova pripremanja vepra, dok je Hrvoje brinuo o pripremi povrća.


Chef Andrej je proglasio pobjednika :“Samo je jedan par pogodio pečenje mesa! Hrvoje i Igore - vaše je jelo po tom kriteriju bilo najbolje“. Oduševljenju u MasterChef kuhinji nije bilo kraja s obzirom na to da je Igor jedini u cijeloj ekipi koji ne jede meso, a upravo ga je on najbolje spekao. Igor se osvrnuo na svoju pobjedu: „Vidim da razvijam osjećaj za temperaturu pečenja mesa. Ajde da i ja malo uživam u blagodatima MasterChef kuhinje!“.

Andrej Barbieri nije želio skroz pohvaliti dečke pa im je i uputio kritiku kako je njihovo jelo s veprom bilo zapravo srednje dobro, ali prema kriteriju glavne namirnice oni su jednostavno morali pobijediti. Njihovoj pobjedi pridonijelo je i to što su ostali kandidati imali ipak lošije pripremljeno meso. Ksenija se osvrnula na pripravu vepra i aludirala da se nije dao dobro ispeći :“Nešto se čudno dogodilo s tim veprom! Možda je tajna bila u vepru!“ No unatoč pokušajima da opravdaju svoj neuspjeh s mesom žiri je bio ustrajan u kritikama. Tako je Radovan Kseniji i Davidu dao 'kompliment' da bi njihovo tvrdo meso vepra posluživali u sibirskoj zabiti, dok je Andrej rekao da je meso nejestivo. Za utjehu Ksenija i David su dobili svoju hip - hop pjesmu i to ni više ni manje nego od Radovana. Dok su prilazili žiriju Radovan je uspješno odrepao :“Čiča miča gotova je priča. Baka voli lovca sad' ćemo probati našega veprića! David nije ostao dužan Radovanu za njegov prijašnji komentar na jelo te mu je uzvratio istom mjerom i rekao da svoj singl može otpjevati tek u nekoj prosječnoj kantini.


Andreino i Ivanino jelo je proglašeno najboljim, ali bez glavne namirnice. Andrej je zaključio kako bi bez mesa njihovo jelo bilo jedno od boljih. Andrea se pak osvrnula na njegov komentar :“A da ne stavim glavnu namirnicu u jelo i donesem bez toga, ja mislim da bio on podivljao! Baš bi se pretvorio u divljač doslovno, nemojmo se lagati!“ Ana je bila malo stroža prema njima te je rekla kako su doslovno 'ubile' vepra, odnosno da su meso uništile do kraja. Lanino i Leonovo jelo također nije uspjelo, a osim prežilavog vepra Ana je opet spomenula nedostatak začina i soli. Leon je ovog puta na svu sreću samo šećerio dok je njegova partnerica Lana bila ta koja je solila.“Meni tu ništa ne fali, ljudi umrijet ćete od soli!“, uzrujano je zaključila kandidatkinja.


Osim muke s pečenjem vepra kandidati su naučili ponešto i o namirnicama poput klekovih bobica. To su vrlo intrigantne namirnice koje su stari Germani smatrali magijskih plodom te ih spaljivali u zaštiti od vještica ili kuge. Druge zanimljive namirnice u 'Kutiji iznenađenja' bile su i čimule, a Andrej je objasnio kako su to izdanci kelja, raštike ili zelja, odnosno mladice, slatkastog okusa koje treba oprezno kuhati.

Ovom intrigantnom 'Kutijom iznenađenja' započeo je Tjedan parova, a kakvi sve izazovi očekuju Celebrity MasterChef parove gledatelji mogu vidjeti ovog ponedjeljka na Novoj TV!

 

Celebrity MasterChef gledajte nedjeljom u 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju