Osim što je vrhunski glumac, Cage se ističe i svojim humanitarnim radom.

Profesor Mike Cole (Nicolas Cage) traži sina koji je nestao za vrijeme velike parade povodom Noći vještica. Godinu dana nakon njegova nestanka, roditeljima se počinje ukazivati sin za kojeg saznaju da se nalazi u drugoj dimenziji. Istražujući što se točno dogodilo, otkrivaju da su i ostali slučajevi nestanka djece na taj dan povezani. Kako bi vratili izgubljenog sina, morat će se suočiti s nečim izvan ovog svijeta.

Glavna uloga u ovom filmu pripala je fantastičnom Nicolasu Cageu kojeg voli publika diljem svijeta. Osim što je odličan glumac, Cage se ističe i svojim humanitarnim radom. Nakon stravičnog uragana Katrina, Cage je donirao milijun dolara kako bi pomogao žrtvama uragana.

Zbog ove i mnogih drugih humanitarnih gesti, Cage je smješten na Forbesovu listu najdarežljivijih holivudskih zvijezda. Osim toga, prestižni časopis Forbes smjestio ga je i na listu preplaćenih glumaca.

Nicolas Cage veliki je ljubitelj životinja, a posebno reptila. Svojevremeno je udomio guštera, a na leđima glumac ima tetovažu guštera koji nosi šešir. Osim guštera, Cage je bio ponosan vlasnik kobre imena Sheba. No, kako kaže, osjećaj nije bio obostran. Za Vanity Fair glumac je rekao da je zmija voljela sve druge ukućane, osim njega.

U filmu „Ptičica“ glumio je muškarca teško ozlijeđenog u Vijetnamu. Za vrijeme snimanja filma odlučio je izvaditi nekoliko zubi kako bi osjetio barem neku fizičku bol i tako se povezao s likom kojeg utjelovljuje. No, to nije jedino što je Cage učinio kako bi se potpuno predao ulozi. Za film „Poljubac vampira“ glumac je bez previše razmišljanja jeo žive žohare.

Napeti film 'Vrata tame' ne propustite gledati u četvrtak navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju