Prigodan zabavni program koji će upotpuniti vaš blagdanski doživljaj

Ususret Uskrsu, Nova TV i Doma TV donose prigodan filmski i zabavni program koji će upotpuniti blagdanski doživljaj u domovima gledatelja, a na rasporedu su povijesno-biblijski spektakli 'Pasija', 'Uskrsnuće' i 'Ben-Hur' te prigodne minute u emisiji 'IN magazin'.

Na Veliki petak, najgledanija lifestyle emisija 'IN magazin' već tradicionalno će svoje zabavne minute obogatiti prigodnim temama povodom nadolazećeg Uskrsa, dok će večernji dio programa biti rezerviran za filmove s porukama o miru, vjeri i ljubavi.

Uskrs na Novoj TV donosi dramu 'Pasija' koja pod redateljskom palicom slavnog glumca Mela Gibsona govori o posljednjih 12 sati života Isusa Krista. Gibson je ovu dramu pripremao gotovo 12 godina vođen unutarnjim preispitivanjem i vlastitom vjerom. Dijelom zasnovan na Evanđeljima po Mateju, Marku, Luki i Ivanu, a dijelom na viđenjima dviju redovnica mističarki, sv. Anne Catherine Emmerich i Marije iz Agreda, film je vizualno šokantni prikaz najdramatičnijih trenutaka Isusova ovozemaljskog života od uhićenja u Getsemanskom vrtu do uskrsnuća nakon razapinjanja na Golgoti, uz efektne flashbackove posvećene najvažnijim događajima iz Isusova poslanja. Ulogu Isusa ponio je J. Caviezel koji se više mjeseci, i fizički i psihički, pripremao za svoj zahtjevni nastup. Ostatak međunarodne glumačke ekipe čine talijanska zvijezda M. Bellucci, rumunjska filmska i kazališna glumica M. Morgenstern, njezin bugarski kolega H. Naumov Shopov te Talijanka R. Celentano. Snimljena uz proračun od 30 milijuna dolara, 'Pasija' je u svjetskim kinima zaradila gotovo 612 milijuna dolara, a impresivna produkcija nominirana je za tri Oscara. Još jedan film koji će se emitirati na Uskrs je 'Uskrsnuće' u kojemu rimski tribun Klavije i njegov pomoćnik Lucije imaju zadatak riješiti što se dogodilo s Isusom u tjednima nakon raspeća kako bi razbili glasine o uskrslom Mesiji i spriječili ustanak u Jeruzalemu.

Najgledaniji specijalizirani kanal Doma TV Uskrs će obilježiti filmskim epskim klasikom 'Ben-Hur' koji je osvojio rekordnih 11 Oscara i četiri Zlatna globusa, a uloga Ben-Hura glumcu Charltonu Hestonu donijela je svjetsku slavu. Nastao prema romanu američkog odvjetnika, generala Lewa Wallacea, ovaj povijesno-biblijski spektakl govori o židovskom princu Judi Ben-Huru, uspješnom i bogatom trgovcu koji živi u Jeruzalemu. No dolazak rimske vojske u regiju najavljuje velike političke promjene. Među njima je i važni vojni zapovjednik i stari prijatelj obitelji Ben-Hur, Messala. Isprva se Juda i Messala pozdravljaju kao davno izgubljena braća, ali ta složnost ne traje dugo. Njihove političke razlike i Judino bogatstvo uzrok su prvih razmirice između Messale i Jude. Za vrijeme parade koju predvodi guverner, odlama se crijep sa Judine kuće i skoro usmrćuje guvernera. Messala, iako siguran u Judinu nevinost, osuđuje Judu na progonstvo i teški rad na rimskoj galiji, a njegovu majku i sestru baca u zatvor. Bijesni Ben-Hur se zaklinje na osvetu.

Uz navedene prigodne filmove, gledatelje Nove TV na Veliku subotu očekuje TV premijera epske avanture 'Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela' koja je dio serijala 'Fantastične zvijeri'. Nastao iz mašte proslavljene autorice J. K. Rowling, ovaj serijal donosi čarobne pustolovine čija je radnja smještena prije vremena Harryja Pottera. U ovom nastavku Johnny Depp ulazi u naslovnu ulogu mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda, dok Eddie Redmayne tumači lik čarobnjaka Newta Scamandera, a Jude Law Albusa Dubledorea. Na kraju prvog filma, Gellerta Grindelwalda uhitio je Čarobnjački kongres SAD-a, uz pomoć Newta Scamandera. Ali ispunivši prijetnju, Grindelwald je izbjegao pritvor i krenuo okupljati sljedbenike, od kojih većina i ne sluti njegov istinski plan: uzdići čistokrvne čarobnjake na vlast nad svim nemagičnim bićima. U nastojanju da spriječi Grindelwaldove planove, Albus Dumbledore traži pomoć svog bivšeg učenika Newta Scamandera koji pristaje nesvjestan opasnosti koje predstoje.

Doma TV na Veliku subotu donosi spektakularnu dramu 'Gran Torino' u kojoj redatelj i glavni glumac Clint Eastwood ulazi u lik Walta Kowalskog, mrzovoljnog udovca koji se čvrsto drži svojih predrasuda unatoč svim promjenama koje se dešavaju u susjedstvu. Jedina radost u njegovom životu je automobil Gran Torino kojeg redovito održava. No, kada Thao, Waltov mladi susjed, pokuša ukrasti vrijedni automobil kako bi se priključio bandi, Walt shvati da je konačno pronašao novu svrhu u životu.

Ne propustite sjajan blagdanski program, više filmskih naslova potražite na novatv.hr i domatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju