Pripremite ukusnu Cezar salatu koja će vas oduševiti.

Pogledajte u videu kako napraviti ukusnu i jednostavnu Cezar salatu:

Inćune narežite vrlo sitno, usitnite češnjak i ljutiku. Dodajte žlicu senfa i octa od bijelog grožđa te malo limuna. Sastojke izmiksajte u blenderu. U izmiksanu smjesu dodajte žumanjke i ulje te ponovno izblendajte smjesu. Na kraju, u smjesu dodajte sira, još jednom uključite blender dok se smjesa ne sjedini i dressing je gotov!

Piletinu posolite, popaprite i namažite uljem sa svih strana. Potom piletinu krenite peći na tavi, a zatim je stavite u pećnicu na 10 minuta kako bi se ispekla do kraja.

Tost narežite na kockice kako biste mogli napraviti krotone. Za krotone možete koristiti stari kruh, raženi tost i slično. Nakon što ih narežete, krotone dodajte na masnoću na kojoj ste prethodno pekli piletinu. Miješajte ih dok ne budu jednako ispečeni sa svih strana. Salatu Romana narežite na trake i nakon toga ste spremni za dekoriranje tanjura!

Najprije stavite dressing, zatim 3 dekorativna lista salate. Narezane listove salate Romana dodajte i u sredinu tanjura te pospite dressingom. U tanjur dodajte piletinu i cherry rajčice te naribajte parmezana. Cezar salata je spremna za posluživanje!

Hoćete li isprobati zdravu Cezar salatu?

glasova:

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala prethodni tjedan, pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju