Progovorila o svom teškom djetinjstvu

Glumica Viola Davis Afroamerikanka je s najviše nominacija za Oskara u povijesti, a 2017. osvojila ga je za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu "Fences". Njezin govor na dodjeli Oskara mnoge je dirnuo, pa je čak i sama Viola zaplakala.

"Ljudi me stalno pitaju kakve priče želim prenositi, a ja im govorim one o ljudima koji su puno sanjali, a nisu uspjeli, o ljudima koji su se zaljubili i izgubili. Postala sam umjetnica i hvala Bogu da jesam jer mi smo jedina profesija koja slavi život i koja zna što znači živjeti život", rekla je Viola nakon preuzimanja svog "zlatnog kipića".

Iako danas živi lagodan i sretan život, Viola je priznala da je imala izrazito teško djetinjstvo. U intervjuu koji je dala na Variety's Power of Women događaju progovorila je o svojem teškom djetinjstvu. "Iako je moje djetinjstvo bilo ispunjeno brojnim sretnim trenucima, također sam ga provela u bijedi. Znala sam krasti hranu. Kopala sam po velikim kontejnerima punim crva kako bih došla do hrane. Sprijateljila sam se s djecom u susjedstvu za koju sam znala da njihove mame kuhaju tri obroka dnevno. Žrtvovala sam svoje djetinjstvo za hranu te sam odrastala u velikoj sramoti", rekla je glumica te nastavila: "Svatko bi trebao imati sretno djetinjstvo i imati priliku živjeti američki san. Najgore od svega je što jedno od petero djece u ovoj zemlji živi u siromašnim obiteljima koje nemaju ni za hranu".

Viola je danas dio "Hunger Is" kampanje koja je posvećena podizanju svijesti i prikupljanju sredstava za gladnu djecu i njihove obitelji u SAD-u.

Film "Udovice" priča je o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim dugova koji su ostali iza kriminalnih aktivnosti njihovih muževa. Radnja je smještena u današnjem modernom, ali kriminalom dobro potresenom Chicagu, kada Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) i Belle (Cynthia Erivo) uzmu stvari u svoje ruke. Udovice će skovati opasne planove da otplate gangsterske dugove svojih pokojnih muževa.

Film "Udovice" ne propustite pogledati u srijedu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju