Zanimljivosti o životu i radu Nicole Kidman

Svjetski poznata glumica Nicole Kidman, koja ujedno i predstavlja jednu od najplaćenijih glumica Hollywooda, kroz svoju karijeru obuhvatila je širok spektar filmskih žanrova, od drame, trilera pa sve do znanstvene fantastike.

Donosimo nekoliko zanimljivosti o životu i radu Nicole Kidman:
• Već u svojem odrastanju i mladosti bila je okružena umjetnošću: njena majka bavila se glumom te se ona i sama bavila plesom.

• Svoju svjetsku slavu stekla je zbog svoje uloge u mjuziklu „Moulin Rouge“, zbog koje je čak bila i nominirana za Oscara kao najbolja glumica, a osvojila je Zlatni globus i BAFTA nagradu. To je bio prekretnički trenutak u njenoj karijeri i pokazao je njen izvanredni talent za pjevanje, ples i glumu.

• Nicole Kidman je ostvarila zapažene uloge u mnogim filmskim ostvarenjima. Neki od njenih najpoznatijih filmova uključuju „The Others", „The Hours", „Moulin Rouge!", „Eyes Wide Shut", „Cold Mountain", „Big Little Lies" i mnoge druge. Njena raznolika filmografija pokazuje njen talent za različite žanrove i sposobnost da se uspješno nosi s različitim vrstama uloga.

• Nicole Kidman je također poznata po svom angažmanu u humanitarnim aktivnostima. Aktivna je u podršci borbi protiv nasilja prema ženama, pružanju pomoći izbjeglicama i podršci djeci u potrebi. Kidman je također ambasadorica dobre volje za UNICEF i aktivno se zalaže za prava žena i djeca diljem svijeta.

• Nicole Kidman 2010. godine osnovala je vlastitu produkcijsku kuću Bloosom Films s ciljem podržavanja i promoviranja talenata žena u filmskoj industriji.

Osim toga Nicole Kidman utjelovila je zanimljivu ulogu u filmu „U naručju vještice“ gdje se našla u ulozi Isabel Bigelow, dobronamjerne vještice koja pokušava živjeti normalan život. Kidman je cijelom filmu dodala poseban šarm i dinamiku.

 

Film "U naručju vještice" ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju