U drugom dijelu sage o Thoru, neustrašivi Asgardski superjunak upušta se u bitku s drevnim zlom.

Marvelov 'Thor: Svijet tame' nastavlja filmske avanture junaka Thora, moćnog osvetnika koji se bori za spas Zemlje i svih devet kraljevstava protiv mračnog neprijatelja koji prijeti čitavom svemiru. Drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekithom (Christopher Eccleston) prijeti povratkom svemira u vječnu tamu. Suočen s neprijateljem kojeg čak ni Odin (Tom Hiddleston) nije uspio pobijediti, moćni junak Thor (Chris Hemsworth) morat će krenuti na svoje najopasnije putovanje do sada – putovanje koje će ga ponovno ujediniti s Jane Foster (Natalie Portman) i prisiliti da žrtvuje sve kako bi spasio stanovnike Zemlje.Donosimo vam neke zanimljivosti o omiljenom akcijskom spektaklu 'Thor: Svijet tame':


- Nastavak serijala i kritika i publika prihvatili su puno bolje nego original.Za potrebe snimanja napravljeno je čak 30 čekića različitih dimenzija i težine.


Glavni glumac Chris Hemsworth rođen je na utorak (Thursday), a upravo je taj dan u tjednu ime dobio po Thoru.Da bi se postigao Malekithov (Christopher Eccleston) izgled, proces šminkanja traje 6-8 sati.


Za potrebe snimanja izmišljen je novi jezik.


Ovo je prvi film Marvel Cinematic Universa koji nije sniman u SAD-u.

 

Chris Hemsworth je puštao kosu čak godinu dana kako u drugom nastavku serijala ne bi morao nositi periku.Ne propustite filmsku avanturu
moćnog osvetnika Thora u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!
 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju