Kombinacija kvalitetne akcije i humora koja će vas zasigurno oduševiti

Prisiljeni zanemariti dugogodišnje neprijateljstvo, Napoleon Solo (Henry Cavill) i Illya Kuryakin (Armie Hammer) se udruže u zajedničku misiju zaustavljanja tajanstvenu međunarodnu zločinačku organizaciju koja je odlučila destabilizirati krhku ravnotežu snaga kroz proizvodnju nuklearnog oružja i tehnologije. Jedini trag koji dvojac ima je kći nestalog njemačkog znanstvenika koji je ključ za infiltraciju u zločinačku organizaciju te se moraju utrkivati s vremenom kako bi ga pronašli i spriječili svjetsku katastrofu.

 

'Šifra: U.N.C.L.E.' akcija je bazirana na istoimenoj seriji koja se prikazivala od 1964. do 1968., a njezin je naziv akronim za United Network Command for Law and Enforcement, tajnu zločinačku organizaciju čiji je cilj nabava nuklearnog oružja. Ako ste ikada pomislili da je suradnja američkog i ruskog špijuna nemoguća kombinacija, izvedba Henryja Cavilla i Armieja Hammera u ulozi tajnih agenata dokazuje upravo suprotno.

Glavni glumac u ulozi američkog agenta, Henry Cavill, jednom je prilikom izjavio kako mu je laknulo da je ovo jedan od rijetkih filmova u kojem nije morao pokazivati razgolićeno tijelo. Nakon brojnih filmova u kojima je glavni fokus bio upravo njegov fizički izgled, u ovoj se akciji usredotočio na svoju izvedbu u koju je, kako kaže, uložio puno truda. No njegov izgled ipak nije prošao nezamijećeno jer je i njegov glumački kolega Armie Hammer priznao da ga je zadivila Henryjeva pojava prilikom upoznavanja.

Čini se kako su oba glumca ulogama u filmu pristupili s predanošću jer su mnoge akrobacije i trikove izvodili samostalno. Tako u filmu imamo prilike vidjeti kako Henry Cavill izvodi poznati trik povlačenja stolnjaka sa prepunog stola nakon čega svi predmeti ostaju nesmetano stajati. Pritom nikakvi vizualni efekti nisu korišteni, već je trik izveden u potpunosti samostalno.

No, iako se Cavill pokazao savršenim za ulogu Napoleona, za ulogu tajnog agenta u izbor je ušlo još nekoliko poznatih glumaca. Tom Cruise, Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling, Robert Pattinson, Matt Damon, Christian Bale, Bradley Cooper, Leonardo DiCaprio, Russell Crowe i Ryan Reynolds samo su neka od slavnih imena koja su se našla u razmatranju upravo za ovu ulogu. Zanimljivo je da je Tom Cruise odbio mjesto u filmu zbog sudjelovanja u nastavku drugog poznatog akcijskog hita, 'Nemoguće misije 5'. No naposljetku je i Cavill postao Cruiseov kolega, pridruživši mu se u novom nastavku istoimenog filma.

Zadivljujućem popisu potencijalnih glumaca pridružio se i George Clooney koji je na koncu odustao od uloge zbog zdravstvenih problema. Još jedan omiljeni muškarac, iako po zanimanju nije glumac, pojavio se nakratko u filmu. Naime, nogometaš David Beckham sudjelovao je u jednoj od početnih scena te tako upisao glumu kao dodatak već ionako zavidnoj karijeri.

Film je objavljen iste godine kao i 23. nastavak James Bond serijala 'Spectre' i 'Nemoguća misija 5'. Iako je 2015. bila godina čak tri uspješne akcije, 'Šifra: U.N.C.L.E.' ističe se zbog kombinacije kvalitetne akcije i humora koja će vas zasigurno oduševiti.

Kako izgleda kada američki i ruski špijun ujedine snage doznajte u filmu 'Šifra: U.N.C.L.E.' u subotu navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju