Avanture knjižničara u stilu Indiane Jonesa u filmu Knjižničar 2: Potraga za blagom kralja Solomona.

Godinu dana nakon prve avanture poznati se knjižničar Flynn Carsen (Noah Wyle) našao pred novim izazovom u legendarnim rudnicima kralja Solomona.

Ovoga je puta njegova misija zaštita blaga kralja Solomona od zlih kriminalaca koje predvodi brutalni general Samir, u čemu mu pomažu prelijepa arheologinja Emily Davenport (Gabrielle Anwar) te plemenski ratnik Jomo.

Razmišljajući o djetinjstvu, Flynn shvaća kako je u pričama o afričkim pustolovinama koje mu je voljeni otac pričao prije spavanja skriven ključ za otkrivanje legendarnih rudnika kralja Salomona te kreće u potragu, boreći se pritom protiv zlikovaca koji žele doći do moćne, čarobne knjige koja svome vlasniku omogućava kontrolu nad vremenom i svemirom...


Za razliku od prvoga nastavka "Knjižničar: Potraga za oštricom" iz 2004., koji se temelji na akciji, drugi nastavak, realiziran dvije godine kasnije, veću pozornost posvećuje sporednim događajima kao što je veza između Flynna i njegovog pokojnog oca.


Ulogu protagonista preuzeo je Noah Wyle, poznat po ulozi doktora Johna Cartera u TV seriji Hitna služba, a u novom je projektu postao i jedan od producenata, zajedno s autorom izvornog scenarija Davidom N. Titcherom. Ulogu lijepe arheologinje glumi Gabrielle Anwar, najpoznatija kao plesna partnerica Al Pacina u američkom remakeu talijanskog hita Miris žene, dok je ovoga puta ulogu zločinca preuzeo Erick Avari.

Spoj egzotične pustolovine i arheologije, fantastike i humora, sličan Lucasovom Indiani Jonesu, pokazao se dobitnom kombinacijom, zbog čega je 2008. godine snimljen još jedan nastavak – ''The Librarian: The Curse of the Judas Chalice''.
 

Film 'Knjižničar 2: Potraga za blagom kralja Solomona' pogledajte u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju