Talentiranoj Noomi Rapace ništa nije neizvedivo

Švedska glumica Noomi Rapace izvrsno je iznijela još jednu tešku ulogu u svojoj karijeri. Najteža je dosad zacijelo bila ona u filmu "Tajna broja sedam" u kojem je utjelovila čak sedam likova točnije sedam sestara koje se, osim u izgledu, u mnogo čemu razlikuju.


Toj je ulozi prethodila uloga Lisbeth Salander u mračnim nastavcima adaptacije trilogije "Milennium" švedskog autora Stiega Larssona, koja nosi težinu društvenih problema kroz švedsku povijest kao što su nasilje nad ženama, misteriozna ubojstva, seksizma i rasizam.


U psihološkom trileru "Moj anđeo" glumi majku koja je u kratkom vremenu prošla kroz gubitak kćeri, razvod braka i bori se za skrbništvom nad sinom. Sve ju to dovodi do mentalne i emocionalne nestabilnosti koju je Rapace vrlo uvjerljivo prikazala. Glumica u privatnom životu ima razveden brak i jedno dijete.

 


Lizi Maning je razvedena i emocionalno nestabilna žena koja se bori za skrbništvo nad svojim 11-godišnjim sinom Thomasom. Radi sve od sebe kako bi uskladila posao i samohrano roditeljstvo, pa se oslanja i na pomoć svojih roditelja, a bivši muž često ju kritizira zbog njeinog životnog stila.


Jednoga dana Lizzie odlazi po Thomasa koji je na proslavi rođendana prijatelja iz škole. Odjednom ostane zatečena kada ugleda 7-godišnju djevojčicu Lolu, u svojem svijetu, te u njoj prepozna djelić sebe. Ne može je izbaciti iz glave i sprijatelji se s Lolinom majkom Claire Bradley i želi da se Thomas sprijatelji s Lolinim bratom kako bi ona mogla što više ući u Lolin život.

Film "Moj anđeo" pogledajte u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju