Martina Tomčić, jedna od članica četveročlanog žirija, podijelila je s nama svoja očekivanja, ali i prethodna iskustva u Supertalentu.

Uoči nove sezone showa Martina Tomčić, koja posjeduje bogato inozemno i domaće operno, koncertno i pedagoško iskustvo, otkrila je što za nju znači biti Supertalent te što traži od kandidata koji izađu na scenu.

''Ja sam vječni optimist i uvijek se nadam momentima o kojima se ne usudiš ni sanjati, ni pomisliti na njih. Momentima gdje opravdavaš svo vrijeme ulaganja u nešto za što na početku nemamo predodžbu kako će izgledati.'', objasnila je Martina.

Svjesna da se kandidati samom pojavom, a naravno i prikazivanjem talenta izlažu kada izađu na pozornicu komentirala je: ''Koliko god je kandidatima teško jer izlaze pred publiku i četveročlani žiri ipak mi ispred sebe volimo gledati ono nešto posebno jer navijamo za talentirane ljude''.

Za nju je ono nešto definitivno kvaliteta. Priznaje kako je u tom segmentu jako zahtjevna. ''Ponekad točka može biti lišena tehničkih sposobnosti, ali ako osoba zrači potrebnom energijom, plijeni pažnju i kako ja volim reći pojede pozornicu samim svojim ulaskom na stage onda je možda to samo po sebi dovoljno. Generalizirajući, to bi na prvome mjestu bila vještina, osobnost, svijest o sceni, dopadljivost, pristojnost.''

Obzirom na to da četveročlani žiri, ali i voditelji imaju mogućnost pritiska zlatnog gumba što kandidate direktno vodi u audicijski dio natjecanja Martina je naglasila kako: ''Zlatni gumb definitivno mora pokazati disciplinu, upornost, ustrajnost i dosljednost u oblikovanju svog talenta i svoje primarne vještine.''

''Volim to miješanje energija, sinergija i uvijek kažem da je najlakše stati na scenu i nešto sam otpjevati ili otplesati, ali izvesti dobar duet, tercet ili višeglasno pjevanje su već zahtjevnije discipline. Iako se ljudima može činiti da se jedni skrivaju iza drugih, dobro oko zna procijeniti i čuti i vidjeti svakog pojedinca na sceni bez obzira koliko ih je.'', zaključila je.

Šesta sezona najgledanijeg svjetskog talent showa Supertalenta počinje ove nedjelje u 20 sati na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju