Bilo je dvanaest finalista, no oni su se svojom energijom, posebnošću i jako velikom hrabrošću istaknuli. Emil i Mateja novi su Supertalenti!

Peta sezona najgledanijeg talent showa došla je kraju. Pobjednici su plesno ljubavni par Emil Kuzminski i Mateja Ivanković.

Za razliku od polufinalnog nastupa gdje su visili na svili sa stropa, u spektakularnom finalu, plesni par Emil i Mateja preletjeli su preko cijelog studija i osvojili žiri.

„Ja sam se jako radovala vašem nastupu i očekivala sam da bude jednako senzualan kao i do sada. Ovo je bilo krajnje opasno, s druge strane toliko dobro da se nadam da će vaš nastup vidjeti cijeli svijet. Ja vam skidam kapu do poda na ovo što ste vi izveli večeras i ne znam hoće li itko nadmašiti vaš nastup jer je ovo bilo grandiozno!“ poručila im je Maja.

Martina je dodala: „Vas dvoje u meni izazivate jednu emociju koju ja kod sebe ne volim, skoro pa je se i sramim jer je jako duboko u meni i jako je intimna. Ja ne znam što je to, ta vaša ljubav koju živite na sceni, ta nevjerojatna karizmatičnost s nevjerojatnim vještinama.“ Janko je uživao u njihovom nastupu i zaključio kako je to čista poezija, a Davor je dodao: „Da mogu jedanput glasati, glasao bih za vas, a da mogu glasati dvaput, dvaput bi glasao za vas!“

Najmlađi natjecatelj Gabrijel Čačić i u finalu je ostao vjeran svom idolu Miši Kovaču te je otpjevao hit 'Ako me ostaviš', poručivši kako u Supertalent nije došao pobijediti nego svima pokazati kako izgleda nasljednik Mate Miše Kovača.

„Ja mislim da je on pobjednik svog tate, obitelji, mjesta iz kojeg dolazi. Tonski si točan, scenski neodoljiv! Ja sa šest godina nisam mogla tako!“ poručila mu je Martina, a Janko je zaključio kako je bio sjajan i toliko samouvjeren da mu se divi. „Odličan nastup, najbolji do sad!“ dodao je, a Davor je zaključio: „Čim počneš pjevati, odmah si toliko siguran u sebe!“ „Išao si na sigurno, izgledaš večeras neodoljivo, potpuno si siguran, imaš jako puno publike koja te voli. Mislim da nije mogao biti bolji početak finala nego s tvojim nastupom!“ komentirala je Maja na kraju.

Step boys, koji su u međuvremenu postali prvaci svijeta u stepanju, oduševili su žiri još jedanput, ovaj put otplesavši step na pjesmu Michaela Jackosna. „Vi ste toliko ujednačeni, kao da ste petero jednojajčanih blizanaca. U polufinalnoj ste razvalili i mislila sam da ne može brže i jače,ali može! Vi ste ono što mi trebamo u nedjelju navečer!“ oduševljena je bila Maja.

Janko je zaključio da njihovu energiju može usporediti jedino s Majinom i dodao kako se naježio nekoliko puta. „Vi se meni činite kao iznimno odgojeni dečki! Uz vas je meni čak ovaj instrument postao drag!“ poručila im je Martina aludirajući na bubnjeve i bubnjara koji je 'uletio' usred nastupa i počeo im zadavati ritam kojega su ovi sjajni steperi uspješno izimitirali.

Virtuoz Martin Kutnar priredio je pravi solistički koncert, a u velikom finalu svirao je klavir, čelo i harmoniku ostavivši sve bez daha. „Oduševljen sam opet. Ti si supersupersupertalent! Ti si za mene apsolutni pobjednik!“ poručio mu je Janko ponosan što mu je upravo on stisnuo zlatni gumb. „Svi smo ostali bez daha, energija je bila na nivou, tvoj rad prstiju je kao da sviraš sto godina.“ kazala je Maja i dodala kako će ispuniti obećanje koje mu je obećala vezano za kupnju instrumenta.

„Ti si došao na audiciju kao malo sramežljiv dečko i onda si nas iznenadio. Moj komentar si apsolutno potvrdio. Bio si odličan! Mene je najviše dirnuo čelo.“ zaključio je Davor, a Martina je dodala: „Ti si velik i hrabar. Hrabar si zbog toga što si unatoč iskustvu u showu odlučio ne ići linijom manjeg otpora i doći sa emocijom. Odlučio si se krajnje ogoliti i to kroz klasiku. Sve je krenulo s klasikom i sve završava s klasikom. Mislim da ovaj svoj nastup u Supertalentu nisi mogao napraviti na veličanstveniji način nego li si napravio večeras!“

Pavao Anić točkom naziva Balkan jazz i u pratnji banda Balkan jazz, po treći put osvojio je žiri i publiku svojim sevdahom. „Ti toliko voliš to što radiš. Fantastično pjevaš, fantastično sviraš!“ oduševljen je bio Janko, a Martina također nije mogla sakriti emociju koju je Pavao sa svojim nastupom pobudio u njoj.

„Jako mi je bio zanimljiv tvoj nastup. Meni je ovo bilo puno veselije i puno življe!“ zaključio je Davor, a Maja je dodala: „Potrebna je ozbiljna kontrola glasa koju ti imaš. Ovo je bilo dostojno finala!“

Plesna skupina Ritam zona otplesala je zanimljivu koreografiju koju su upotpunili zlatnim plaštom i zlatnim rogovima kojima su željeli poslati poruku kako je moć ljubavi jača od ljubavi prema moći. Inspirirani drevnim narodima oduševili su žiri. „Rogovi su vam produžili pokret. Meni ste bili odlični!“ komentirao je Davor.

„Prvo sam uočila da je netko uložio više materijala u haljinu nego ja. To me kupilo na početku! Imate jako dobre ideje i to mi se sviđa. Koreografija je bila sjajna, energija zavidna, ujednačene, točne, vaš nastup mi je protekao u sekundi!“ dodala je Maja, a Martina je zaključila: „Meni imate vrlo jasan i vrlo snažan potpis kao grupa i mislim da na tome trebate i dalje ustajati!“

Antonia Dora Pleško za pjesmu u velikom finalu izabrala je pjesmu 'Nocturno' Olivera Dragojevića i donijela nevjerojatnu energiju, a Maja nije mogla sakriti suze. „Antonia kako, tako pjevaš i takva emocija izlazi? Ti si zasluženo tu! Ti si sve apsolutno!“ poručila joj je Maja, a Martina je dodala kako nije u takvoj ekstazi kao Maja.

„Skroz si došla do mene! Ti si došetala ovdje baš kao prava dama, dala jedan klasik na sebi svojstven način, iznimno emotivno. Ja mislim da si ti večeras ispričala puno više nego li mi možemo naslutiti.“ komentirala je Martina. Davor je još jedanput 'izvadio iz rukava' poslovicu te kazao kako se za dobrim konjem puno prašine diže, a za dobrom pjevačicom se puno piše te priznao kako je i njega dodirnula svojom emocijom. „Ovo što ti radiš je nešto prekrasno, zaslužuješ biti ovdje i svaka ti čast!“ dodao je Janko.

Najopasniju točku u Supertalentu ikad izvedenu donijeli su slovenski dvojac iz snova, Flipping art i do posljednjeg trenutka držali publiku i gledatelje u velikom šoku i neizvjesnosti. „Strašno dobro je bilo! Jako mi se svidio ovaj početni dio, igra sjena koji je dao artističku dozu!“ komentirao je Davor.

Maja je u šoku kazala: „Stvarno ste pretjerali s vratolomijama! Ne znam zašto, ali ja vas doživljavam kao da ste moji! Ovo nije normalno tako se kockati s nastupom, ovo bacanje, jedan kroz drugoga! Ovo je bilo jako dobro!“ Martina je bila jednako oduševljena i dodala: „Tko god vam bira glazbenu podlogu, čini to jako dobro!“

Sestre Ramljak ponovno su proživjele svoj nastup iz dubine duše i ponovno dirnule žiri. Darija i Ana Marija izvele su mash up pjesmama 'Reci Marijo', 'Nek pada' i 'Gospodine hvala' koje do sada nikada nisu izvele u duetu. „Slušala sam vam, fantastičan kraj, fantastični obrati! Cijelo vrijeme mi je sljedeća misao išla kroz glavu: često ističete da se bavite duhovnom glazbom, mislim da je sva glazba, da li je ta glazba duhovnog ili religioznog karaktera. Dovele ste me u stanje u kojem sam uživala u vašoj molitvi i muziciranju. Predivne ste!“ poručila im je Martina.

„Lijepo pjevate, svidio mi se nastup, energetski učinkovito!“ komentirao je Davor, a Maja je dodala: „Prije svega, drago mi je da se ti nisi rasplakala, preuzela si inicijativu, bile ste još čvršće nego prošli put. Ja samo mislim da ovakva dva anđela pjevaju negdje u crkvi u mom kvartu, da bih i ja počela odlaziti u crkvu!“

Plesna skupina Atomi su još jednom osvijetlili studio svojom plesnom koreografijom i svjetlećim odijelima. „Kad vidim vaš nastup, osjećam veliko strahopoštovanje!“ poručio im je Davor.

Martina je rekla kako joj je nevjerojatno da su ovo uspjeli napraviti. „Ne znam kako ste ovo u tjedan dana napravili!“ nadovezao se Janko, a Maju je zanimalo kako znaju kada se koji se kada treba upaliti, a kada ugasiti.

Scifidelity orchestra pobrinuli su se da u svom posljednjem nastupu u Supertalentu ukomponiraju sviranje, plesanje, pjevanje i zaraznu energiju. „Nemaju samo Slovenci luđake, imamo i mi! Nemam običaj divljati kao Maja dok gledam nastupe, ali nisam mogao izdržati!“ kazao je Janko.

„Stvarno ste super ludi! Jako dobro plešete, čak i od mog zlatnog gumba!“ našalio se Davor, a Martina je dodala: „Vi ste genijalna protuteža onim Čakovčanima koji tvrde da su samozatajni i da se vole držati u drugom redu. Vi prštite od energije!“

Nina i Marin su se predstavili kao vremenski putnici i svojim posljednjim plesom u Supertalentu očarali žiri i publiku. „Vi ste u nekoj posebnoj vremenskoj zoni kada plešete i to se vidi!“ poručio im je Davor.

Maja je kazala kako joj se njihova izvedba činila puno težom nego ona koju su izveli u polufinalu te kako se vidjelo da su dali posljednji atom snage. „Ovo je bila točka vrijedna finiša ove emisije!“ kazala je, a Martina je zaključila: „Baš ste lijepo zatvorili ovu večer. Stati uz Marina koji toliko plijeni, koji je toliko upečatljiv je toliko teško i mislim da je Marin i izabrao partnericu dostojnu sebi!“

Supertalent pratite na službenim Facebook, Instagram i You Tube stranicama. Na službenoj stranici Supertalenta svakodnevno pratite sve novosti, pogledajte više fotografija i video sadržaja o vašim omiljenim kandidatima.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju