Ni šest vijaka u ramenu nije ga spiječilo da postane James Bond

Dok je Bond u potjeri za osobama koje su pokušale ubiti M, svi ga putevi vode k Dominicu Greenu (Mathieu Amalric), svjetski poznatom ulagaču u razvoj zelene tehnologije, a uskoro otkriva i zavjeru koja uključuje Greenea, CIA-u i britansku vladu. Agent 007 je stoga, uz pomoć umirovljenog špijuna i tajanstvene ljepotice, jedini koji im može stati na kraj, a M se istovremeno pita može li zaista vjerovati Bondu ili ga je previše obuzeo nagon za osvetom.

 

 Daniel Craig, koji igra ulogu Bonda, je za vrijeme snimanja bio ozlijeđen mnogo puta. Najvidljivije rane bile su one na njegovom licu gdje je imao četiri šava. Nakon toga je morao i na zahvat kod plastičnog kirurga. Još jedna ozljeda je bila na Craigovom ramenu gdje su mu kirurškim putem umetnuli 6 vijaka.

Posljednja ozljeda je bila na ruci: za vrijeme snimanja jedne od scena kolega mu je odrezao jagodicu na prstu. Međutim, Craig je posao odradio jako profesionalno, Nijedna ozljeda nije prolongirala snimanje. Štoviše, zbijao je i šale kako će mu takav prst biti zaštitni znak ako postane kriminalac.

Daniel Craig je kasnije u intervjuu izjavio kako je prethodni nastavak  (Casino Royale) u usporedbi s ovim bio 'mačji kašalj'. Naime, priprema mu je bila vrlo intenzivna: trening je uključivao boks, trčanje i kaskadersku vožnju - čak i po 10 sati dnevno.



Zrno utjehe snimano je na više lokacija nego bilo koji u povijesti ove franšize dugoj 46 godina. Film je sniman u Ujedinjenom Kraljevstvu, Panami, Čileu, Italiji, Meksiku i Austriji. Stoga ni ne čudi ni budžet filma koji je procijenjen na 250 milijuna dolara učinivši film najskupljim filmom iz James Bond franšize ikad.  

Napeti film 'James Bond 007: Zrno utjehe' ne propustite pogledati u nedjelju navečer na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju