Nećete vjerovati kako izgleda u stvarnosti...

Prije četrdeset godina Harriet Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja. Tijelo nikada nije pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji. Kako bi razriješio ovaj misterij, Harrietin ujak unajmljuje novinara Mikaela Blomkvista (Daniel Craig) i snalažljivu hakericu Lisbeth Salander (Rooney Mara) kako bi istražili slučaj. Kada povežu nestanak Harriet i brojna groteskna ubojstva koja su se dogodila prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji.



Glavne uloge u ovoj adaptaciji prve knjige iz fantastične švedske trilogije "Muškarci koji mrze žene", igraju Daniel Craig i Rooney Mara. Britanski glumac Craig široj je javnosti najpoznatiji po svojoj ulozi Jamesa Bonda, a u ovom filmu utjelovio je novinara Mikaela Blomkvista. Ulogu briljantne hakerice Lisbeth Salander odigrala je mlada američka glumica Rooney Mara poznata po filmovima "Društvena mreža" i "Carol".

Iako Craig i Mara u filmu igraju istražiteljski par, njihovi likovi se u filmu ne pojavljuju zajedno u sceni do 76. minute.

Budući da je snimljena švedska verzija filma, cijeli proces izbora glumaca bio je pod budnim okom javnosti. Daniel Craig je u početku odbio ulogu zbog moguće kolizije sa snimanjem "Skyfalla". No, produkcija filma je odgođena te je Craig imao slobodnog vremena. Rooney Mara se za ulogu Lisbeth morala dobro potruditi budući da su za ulogu, među ostalima, razmatrane Carey Mulligan, Ellen Page, Kristen Stewart, Natalie Portman.

Također, pripreme su bile i fizički naporne. Lik Lisbeth ima jako puno piercinga i tetovaža, a većinu piercinga Mara je u stvarnosti dala napraviti. Nakon snimanja većinu njih je uklonila, izuzev pierca na bradavici koji je ostavila za moguće snimanje nastavka filma. „To je nešto što ne želim ponovno probušiti, tako da ću to zadržati“, rekla je tada mlada glumica.

Da bi uvjerio studio kako Rooney Mara ima ono što je potrebno da bi utjelovila Lisbet Salander, redatelj David Fincher ju je zamolio da izađe i stvarno se napije. Tada ju je pozvao da dođe do njegovog ureda sljedećeg jutra kako bi je fotografirao mamurnu. Ta fotografija bila je dovoljna da uvjeri studio da je odabere za ulogu androgene hakerice teškog karaktera.

Iako to nitko od nje nije tražio, Mara je za snimanje odlučila smršaviti kako bi svojem liku dala izgled „kosti i kože“. Budući da se navikla na ekstremnu dijetu, redatelj ju je tijekom snimanja morao nagovarati da jede večeru.

 

A post shared by Rooney Mara 💋 (@rooneyymara) on


I samo snimanje za glumicu je nosilo teške fizičke napore. Većina modrica koje su vidljive na tijelu Rooney Mare u sceni tuširanja su stvarne. Snimanje scene silovanja, samo dan prije, rezultiralo je bezbrojnim modricama na glumičinim zglobovima, vratu i torzu. Jedan od make-up umjetnika koji je radio na filmu čak je mislio kako je glumičin make-up unaprijed bio pripremljen.



Fantastičan igrani film pun akcije 'Muškarci koji mrze žene' ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju