Prva ljubav se ne zaboravlja

Srednjoškolski par Dawson (James Marsden) i Amanda (Michelle Monaghan) sastaju se nakon dvadeset godina razdvojenosti po povratku u rodni grad povodom ispraćaja zajedničkog prijatelja. Njihov susret budi ljubav i osjećaje koje nikad nisu zaboravili, no ubrzo otkrivaju da i dalje postoji ono što ih je isprva razdvojilo, a danas su te sile još snažnije.

Film 'Najbolje od mene' temeljen je na istoimenom romanu poznatog pisca Nicholasa Sparksa govori o snazi prve ljubavi i iskorištavanju druge prilike za sreću. Ova romantična drama je deveta filmska adaptacija Sparksovih knjiga, a neki od poznatih filmova temeljenih na njegovim bestselerima su 'Bilježnica', 'Sve što želim si ti', 'Šetnja za pamćenje' i 'Sigurna luka'.

 

Producentica filma, Denise Di Novi, jednom je prilikom razgovarala s Nicholasom Sparksom o tome kako su oboje primjetili da se često u životu i medijima probude iskre starih ljubavi, bilo da se radi o ljubavi iz školske klupe ili studentskih dana. Taj je razgovor Sparksa potaknuo da napiše roman, a Di Novi je, nakon pozitivnih reakcija publike na knjigu, odlučila snimiti film. Oboje su se složili da redatelj filma bude fanstastični Michael Hoffman koji je Sparksa oduševio svojom emotivnošću i sentimentalnosti.

 

Dawsona Colea u filmu je predstavio James Marsden. Mladi je glumac uživao glumeći Dawsona i njegovu borbu s teškim djetinjstvom i prkos koji se u njemu budi pri izloženosti velikom pritisku. Bez obzira na sjajnu glumu, Marsden ipak nije bio prvi izbor za lik Dawsona Colea. Njega je trebao glumiti Paul Walker, a nakon njegove tragične smrti uloga je pripala Marsdenu.

Dawsona u srednjoj školi utjelovio je Luke Bracey, a svoje scene snimao je s kolegicom Lianom Liberatom koja je prikazala lik mlade Amande. Glumci uspješno su dočarali likove stvorene za roman, a Bracey i Liberato su se i istinski sprijateljili.

Romantičnu dramu 'Najbolje od mene' ne propustite gledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju