Svašta ste o njemu čuli i pročitali, pogledali more njegovih filmova i uživali u akciji. No, jedno je sigurno, ovakvog Stevena Seagala još niste upoznali.

Na prvu ćete pomisliti što se to novo može saznati o jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u posljednja dva desetljeća? Kakav nam podatak možete dati o njemu koji ne znamo? Vrlo jednostavno, u ovom članku odmaknuti ćemo se od Seagalove filmske karijere i prikazati ga u posve drugom svjetlu, u aspektu glazbenika, policajca, mirotvorca i još ponečeg.

Steven Seagal američki je akcijski filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik.
Prva zanimljiva činjenica o njemu je da ima dvojno državljanstvo - državljanin je SAD-a i Srbije.

Seagal kao glazbenik

Ovaj majstor aikida i legenda akcijskih filmova zna svirati najpopularniji instrument svih vremena - gitaru. 2005. godine objavio je svoj album prvijenac pod nazivom 'Songs from the Crystal Cave' i na njemu je spojio stilove pop, country i blues glazbe. Godinu dana nakon prvog, izdao je i drugi album nazvan 'Mojo Priest'. Iste godine sa svojim je bendom Thunderbox održao američku i europsku turneju.

Seagal kao policajac

Steven je očito smatrao kako nije dovoljno biti policajac samo na filmu, pa se u toj ulozi okušao i u stvarnom životu. Obavljao je dužnost „rezervnog“ šerifa u Louisiani nekoliko mjeseci godišnje, koliko su mu to obveze dozvoljavale. Njegova karijera šerifa bila je popraćena okom kamere u seriji „Steven Seagal: Lawman“ koja je pratila njegov rad u policiji.

Seagal kao mirotvorac

2003. obratio se otvorenim pismom vodećoj strukturi Tajlanda, zahtijevavši od njih prestanak mučenja slonova. Surađivao je i s najpoznatijom svjetskom udrugom za prava životinja, PETA – om, a također, obratio se i indijskom premiejru zatraživši veću zaštitu krava.

Tijekom višegodišnjeg boravka u Japanu, Steven se zaljubio u budizam i stupio u kontakt s tibetanskim vjerskim poglavarom Dalaj Lamom.

U napetom filmu 'Karteli' nalazi se u središtu radnje gdje je elitni tim DEA-inih agenata zadužen za zaštitu opasnog kralja droge. Sklone ga u luksuzni hotel kako bi ga držali na sigurnom, no uskoro se nađu u velikoj zasjedi koju organiziraju njegovi bivši suradnici koji ga žele spasiti. Hotel je napadnut, hoće li kralj droge biti spašen ili uhićen?

 

Napeti akcijski film 'Karteli' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju