Spremite ručak s jednom od najzdravijih namirnica!
15.7.2019 / 13:07 / Zanimljivosti
Spremite jetricu na venecijanski način i iznenadite prijatelje ukusnim ručkom!
Pogledajte kako Ante Udovčić priprema Jetricu na venecijanski način:
Potrebni sastojci za pripremu ovog jela:
Za početak, krupnije narežete crveni luk i dinstajte ga na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno- smeđu boju. Nakon toga luk sklonite s vatre i dodajete narezanu jetricu koju ste prethodno umješali u brašno. Nakon što se jetrice kratko poprže na maslinovom ulju, na redu je češnjak kojega narežete na listiće i dodajete na jetricu.
Nakon toga se dodaje „karamelizirani“ luk, zatim sve zajedno polijevate bijelim vinom, kada alkohol ispari dodate temeljac. Nakon kratkog prokuhavanja, u jelo dodajete pasatu od rajčice i aceto balsamico. Kako bi jelo bilo kremastije i kompaktnije možete dodati i komadiće maslaca. Od začina sol i papar, i po želji svježi timijan.
Nakon gotovog glavnog jela Udovčić kao prilog priprema žgance. Palentu dodajete u slanu i kipuću vodu te laganim pokretima miješate dok smjesa ne postane gusta i bez grudica. Udovčić priprema žgance na „moderniji način“, tajna je u maskarponeu i maslinovom ulju koje dodaje u palentu kako bi bila što kremastija. Nakon što je palenta gotova, jelo je spremno za posluživanje! Dobar tek!
Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr