Spremite jetricu na venecijanski način i iznenadite prijatelje ukusnim ručkom!

Pogledajte kako Ante Udovčić priprema Jetricu na venecijanski način:

Potrebni sastojci za pripremu ovog jela:

Za početak, krupnije narežete crveni luk i dinstajte ga na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno- smeđu boju. Nakon toga luk sklonite s vatre i dodajete narezanu jetricu koju ste prethodno umješali u brašno. Nakon što se jetrice kratko poprže na maslinovom ulju, na redu je češnjak kojega narežete na listiće i dodajete na jetricu.

Nakon toga se dodaje „karamelizirani“ luk, zatim sve zajedno polijevate bijelim vinom, kada alkohol ispari dodate temeljac. Nakon kratkog prokuhavanja, u jelo dodajete pasatu od rajčice i aceto balsamico. Kako bi jelo bilo kremastije i kompaktnije možete dodati i komadiće maslaca. Od začina sol i papar, i po želji svježi timijan.

Nakon gotovog glavnog jela Udovčić kao prilog priprema žgance. Palentu dodajete u slanu i kipuću vodu te laganim pokretima miješate dok smjesa ne postane gusta i bez grudica. Udovčić priprema žgance na „moderniji način“, tajna je u maskarponeu i maslinovom ulju koje dodaje u palentu kako bi bila što kremastija. Nakon što je palenta gotova, jelo je spremno za posluživanje! Dobar tek!

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju