Provjereno donosi ispovijest dvoje pacijenata istog ortpoeda iz zagrebačke bolnice.

Ima neprimjerene ispade, prostači, vrijeđa ih i ponižava, vulgaran je i neprofesionalan – ovako je za „Provjereno“ dvoje pacijenata opisalo ortopeda iz KB Dubrava koji im je rutinske preglede pretvorio u noćnu moru.

Lana Žugec jedna je od njih. U zagrebačku Dubravu došla je prije dvadesetak dana s dijagnosticiranom skoliozom i bolovima u leđima koji su postajali su sve jači. Na pregledu koji je trebao biti rutinski, u samo 20-ak minuta doživjela je, kaže, najgori oblik poniženja.



„Njegov prvi komentar je bio 'A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa, što trebate, penziju ili bolovanje?', ispričala je Lana za „Provjereno“. „Čitavo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, da zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udata i imam li djecu, na što sam rekla da. Pa me pitao da li su mi i djeca grbava, i onda je pitao da li je, kad me moj muž prvi put j****, to bilo sprijeda ili zg*** jer ako je bilo zg*** onda je morao vidjet da sam grbava, a ako je bilo sprijeda onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu“, dodala je.



Doktor ju je poslao na rendgen, a pravi je šok uslijedio kada se ponovno vratila u ambulantu.

„Pozvao me da dođem bliže k njemu, da se nagnem nad kompjutor i da zajedno pogledamo slike. U jednom je trenutku prešao preko mojih grudi rukom i rekao sljedeće: 'Joj sad bi se, da nema sestre, ovo moglo smatrati da sam vas pipkao'. Ja i dalje ne reagiram, ukočena… iz respekta prema doktorskoj profesiji ne reagiram, želeći da to što prije završi“, prepričava Lana, dodajući kako je medicinska sestra cijelo vrijeme bila prisutna.



Na izlazu je, kaže, uplakana prišla sestri i upitala je ponaša li se doktor tako prema svim pacijentima, na što joj je sestra odgovorila potvrdno. Liječnikovo ponašanje je prijavila, nakon čega je ravnatelj bolnice oformio povjerenstvo koje će utvrditi eventualnu liječnikovu odgovornost i sankcije.

Za „Provjereno“ je svoju priču ispričao i Ivica Milanja, psiholog iz Zadra koji je s istim liječnikom imao neugodno iskustvo. „Žalosno je to što ta priča traje od 2011. i nije se dogodila samo meni, a taj doktor i dalje radi i nije kažnjen onako kako je zaslužio“, rekao je.



Ivica se, kaže, žalio Upravi bolnice, no odgovor koji je dobio bio je hladan tuš. 

Propuštene epizode emisije 'Provjereno' pogledaje besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju