Pogledajte kako je to Fuqua napravio...

Jedan od sjajnih hollywoodskih remakeova je vestern "Sedmorica veličanstvenih" iz 2016. U ovom se suvremenom vesternu ne otkriva topla voda, već se publici pruža ono što očekuje. Ovaj film svoje temelje ima u u Kurosawinom remek-djelu "Sedam samuraja" iz daleke 1954. 

Redatelj filma je Antoine Fuqua koji se smatra tipičnim hollywoodskim zanatlijom. On je u fim unio jednu novinu, a to je mjesto radnje. Radnja se odvija u Kaliforniji, a ne u Meksiku. Glavni negativac umjesto meksičkog bandita postaje domaći bijeli kapitalist.

Zanimljivo je da se u filmu često pojavljuju kršćanski simboli što i ne čudi s obzirom na to da je glavna zvijezda Denzel Washington koji se ne libi pokazati svoju duhovnost niti na setu. 

Fuqua je odradio sjajan posao time što je u središte stavio radnju filma koja nesumnjivo nije dosadna. Likovi su samo oni koji vode priču te zbog toga publika ne osjeća povezanost s njima niti se bespotrebno odugovlači radnja. 

Za pohvalu su i scene borbi. Napravljene su iznimno dobro, a ističe se posljednji završni obračun koji je spektakularan. 

Suvremeni vestern "Sedmorica veličanstvenih" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju