Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Godinama ulaže općinski novac u Lovački dom i salu za domjenke bez ijedne potrebne dozvole. „Pola Hrvatske je izgrađeno bez građevinske dozvole“ - kaže načelnik Vođinaca za Provjereno kao argument zašto troši desetke tisuća eura općinskog novca na protuzakonitu gradnju.

Prošli tjedan smo napadnuti jer smo snimali priču o kriminalnom odlaganju otpada u Ježdovcu. Ista priča otvorila je pitanja na čijim odgovorima smo nastavili inzistirati. Zašto se broj onih koji su završili u zatvoru zbog toga, može prebrojiti na prste? I kako je moguće da i sama država posredno kumuje zagađenju, financirajući one koji ilegalno bacaju otpad?

Kada je naišla poplava, voda je u Marijanovoj kući u Brezju Dravskom bila do metar i pol visine. Sedam mjeseci nakon, kuća nije prikladna za život, a on je dobio 150 eura odštete. Kako je to moguće i što čovjeku u takvoj situaciji uopće preostaje?

20 godina su radili u vlažnim, posve neadekvatnim uvjetima koje su brojim osobama s intelektualnim teškoćama i obiteljima bili drugi dom. Inspekcija je utvrdila – tako više ne može. Srećom, nešto se ipak pokrenulo od listopada kada smo ih prvi put snimali. Udruga Svjetlo napokon ima nove prostore.

 

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju