Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

20 posto svinjskog mesa dolazi nam iz najistočnije županije, a u njoj više gotovo da i nema svinja. Seljaci očajni. Afrička svinjska kuga ih je kažu – dotukla, a stručnjaci tvrde – onako kako je prije bilo, više nikad neće. Što to znači za tradicionalni uzgoj ovih životinja, ali i budućnost seljaka u Slavoniji?

Dok se svinje ubijaju, zbrinjava ih jedina takva tvrtka u zemlji. A u njoj udio osobno ima ino ministar Grlić-Radman koji pritom zaboravi prijaviti da je, baš od tog biznisa, uprihodio 2 milijuna eura. Je li zaboravio? Kako je tvrtka Agroproteinka postala obiteljska tvrtka i je li ministar u sukobu interesa?

Nepoznati donor iz Austrije poklonio mu je novi život. Avionom od Klagenfurta, preko Plesa do operacijske sale u KB Dubrava, kamere Provjerenog pratile su početak jednog novog života. 57-godišnjem Ivi, tim vrhunskih stručnjaka transplantirao srce. I sve to uoči njegovog rođendana! Ima li ljepšeg poklona?

On ne samo da igra šah, on pobjeđuje svjetske prvake. A ima samo deset godina. Stručnjaci već sada kažu, veće bi iznenađenje bilo da ne postane velemajstor, nego da postane! Nije Damin, već Ivanov Gambit. Priča o šibenskom čudu od djeteta!

 

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju