Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Djeca nam se „liječe“ na TikToku, žive u reality showovima, oružje je lako dostupno, društvo nam je na rubu pucanja - govore to profesori, novinari, psiholozi i sociolozi. Nije to slučaj samo susjedne zemlje, već širi društveni problem. Provjereno istražuje uzroke i posljedice tragedije koja se dogodila u Srbiji u kojoj su nepovratno izgubljeni mladi životi. Kako krenuti dalje, naučiti nešto iz svega i spriječiti da se slično ne ponovi?Može li jedan skakavac (dobro ste pročitali – skakavac) spasiti Zagorce od još jednog kamenoloma u njihovom dvorištu? I zašto su kameri Provjerenog pokušali zabraniti snimanje javnog izlaganja oko mnogima spornog projekta? Unatoč projektu zaštite Ivanščice, gura se drugi, poduzetnički, za kojeg mještani drže da će nepovratno uništiti kvalitetu života, ali i ugroziti eko-sustav.

Provjereno donosi priču o načelniku Višnjana koji je prenamijenio je vlastito zemljište u građevinsko, a žena mu se zaposlila u vrtiću koji je u vlasništvu općine. Vijećnici, od kojih su većina njegovi ljudi, dobivaju naknade višestruko veće od susjednih, bogatijih općina. Poduzetnici, zbog načina poslovanja općine, spremaju tužbe, a inspekcije su već bile u mjestu. Samim načelnikom Višnjana, bavi se i Povjerenstvo za sukob interesa.

Provjereno vas vodi u svijet parkoura. Od njihovih vratolomija mnoge obuzima jeza, a drugi im se pak dive. Iza svakog videa dani su i mjeseci priprema i vježbi. Koliko god bio zabavan, ukoliko nije pod stručnim vodstvom – nije bezazlen! Što parkour podrazumijeva, odakle dolazi ova vještina i zašto je zapela za oko Olimpijskom odboru i svjetskoj gimnastičkoj federaciji, doznajte u ovotjednoj emisiji!

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju