Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Nakon tragične sudbine mladića iz Samobora koji je preminuo na nogometnom terenu, javio se otac dječaka koji je njim trenirao. Tvrdi – liječnički pregledi za djecu sportaše su manjkavi, loši, zabrinjavajući. Pravilnik se čeka 17 godina, u izradi je i uskoro bi trebao u javnu raspravu u Sabor. Za Provjereno govore stručnjaci koji su na njemu radili. Zašto je neophodan? Govori i trener koji je i sam umalo doživio sudbinu mladog nogometaša?

Vanja Marušić otišla je s mjesta šefice USKOK-a zbog prometne nezgode njezinog vozača - glasi službeno objašnjenje Državnog odvjetništva. Upućeni kažu, to nije razlog, već pritisci i poremećeni odnosi u DORH-u. Kako radi DORH, a kako USKOK, tko su ljudi koji se bore s korupcijom i kriminalom u Hrvatskoj i mogu li im građani vjerovati? I zašto su samo prošle godine, isti ti građani predali čak 167 kaznenih prijava Uredu europske tužiteljice, umjesto Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske?

Tri godine od potresa, veći dio kuće im je urušen. Tražili su pomoć, ali su odbijeni. Rečeno im je neka sami sruše, pa će dobiti obnovu. Neka plate geodete. A oni u svojim 70-ima nemaju ni mogućnosti, niti snage za borbu s birokracijom kako bi obnovili obiteljsku kuću. I nisu sami u tome. Do danas niti jedna srušena kuća nije izgrađena. Zašto je tome tako i što o tome kažu u resornom Ministarstvu graditeljstva, doznaje Provjereno.

Čudili su im se, čak i zgražali, no one su slijedile svoje snove. Suzana i Sanja odlučile su podvući crtu i reći dosta poslovima koje nisu voljele. Kao odrasle žene sjele su u klupe i prekvalificirale se. Diplomirana FER-ovka postala je slastičarka, a ekonomistica dadilja. I kažu, ni trenutka nisu požalile. Priče o uspjehu koje će vas inspirirati.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju