Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Otišla na rutinsku operaciju, a završila sa golemim rezom preko trbuha, bez dijela crijeva, bila je čak i u komi. Sukus je to agonije koju proživljava medicinska sestra iz Ploča. Trebala je operirati miom, a operacija se pretvorila u pakao. Čak četiri puta bila je na operacijskom stolu, čeka još jednu. Jedva pokretna pita se – što je pošlo po zlu i zašto joj nitko ništa ne govori?

Djeca na cestu, roditelji u brigama, odgojiteljice dobile otkaz. Inspektorat utvrdio niz kršenja zakona, zabranio rad obrtu za čuvanje djece. Vlasnica naime nije platila najam, ali nije ni prijavila na mirovinsko svoje zaposlenice. I dok odgojiteljice govore o neprimjerenim uvjetima rada, nestancima struje, ali čak i hrane za djecu - vlasnica obrta kojoj je jedan objekt zatvoren, najavljuje otvaranje novog.

Tri izgrađene zgrade, na samoj međi, potom useljene – bez uporabne dozvole. Susjedi se bune već dvije godine. Upozoravaju na kršenje niza zakona, pisali inspektoratu koji tvrdi da je sve u skladu s dozvolom. No, ministarstvo graditeljstva vratilo je rješenje gradskog Odjela iz Velike Gorice kojim su odbijene pritužbe građana na građevinsku dozvolu na obnovu postupka za jednu od izgrađenih zgrada. Gradnja, kažu sugovornici za Provjereno, nije u skladu s urbanističkim planom, no kakve će biti posljedice?"

Mladi, tek u tridesetima i u sustavu koji nažalost grca u problemima. Ali su, barem što se tiče njihovih korisnika – svijetle i sjajne točke. Zovu se Jelena i Davor i godinama rade kao odgajatelji u sustavu socijalne skrbi. U očima djece s kojima rade najbolji su u svom poslu. Do te mjere, da su ih baš ti klinci, a neki već sada odrasli ljudi, prijavili za nagradu, kao najbolje u svom poslu.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju