Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Prosvjedovali su s plinskim maskama! Pišu prijave, čak 150 njih u dvije godine i govore - ne možemo normalno disati. Čudna tamna prašina je posvuda u sjevernom dijelu Splita i Vranjica, a odnedavno je i potvrđeno – razine nikla i arsena u zraku su osam puta veće od dopuštenog. Upiru prst u Sjevernu luku, a u Luci pak kažu – nije od nas! Tko nas i kako truje – pitaju se Splićani.

Istra objavila rat ilegalnoj gradnji. Dok većina hvali odlučnost da se bespravni objekti uklone, mnogi se pitaju – kako to da se ruši selektivno? Obiteljske kuće sravnjene sa zemljom, a što je s apartmanima i vilama na Jadranu prvi red do mora? Što sa ilegalnim kampovima koji se iznajmljuju, pa čak i pomorskim dobrom zbog koje se vode višegodišnji sporovi? Provjereno istražuje zašto se jednima ruši, a drugima ne?

Prije godinu dana došli su usred najpustije hrvatske regije. Pobjegli od rata, tražeći sigurnost, a sada, koliko god da žude za svojim domom, sve se više osjećaju Ličanima! Ekipa Provjerenog lani ih snimila nedugo nakon dolaska. Mnogi su u međuvremenu našli posao, djeca idu u školu, neka su svoje prve korake napravili baš ondje, a ima i onih kojima će u rodnim listovima zauvijek ostati upisana baš Lika i Hrvatska!

Gutaju knedle, preznojavaju se, promišljaju o svakoj riječi. Onu koju su čuli, ali i onoj koju će reći. Oni su volonteri Hrabrog telefona koji na godinu zazvoni nekoliko tisuća puta, a na koji mnoga djeca očajna, zlostavljana i u opasnosti traže pomoć. I dobivaju je, već 25 godina. Provjereno je provelo dan s ljudima koji su svoju karijeru posvetili pomaganju, a koji i sami sada trebaju pomoć. Kakvu? Pogledajte sutra u Provjerenom.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju