Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Da će neke turizam „stajati glave“ nisu ni sanjali. Zbog turista, tjeraju ovce i krave iz sela! Dok im susjedi od seoskih kuća rade apartmane i grade bazene, njihove životinje od kojih žive – smetaju jer smrde. Stočari očajni, udruge bijesne, država odluke prepustila lokalnoj samoupravi. Slažu se - reda mora biti. Ali se i pitaju, je li seoski turizam bez krave i ovce stvarno seoski?

Nemaju pravo na bolovanje, godišnji, rade do iznemoglosti. Stranci među njima žive natiskani u sobama po njih šestorica. Uvjeti rada dostavljača su nemogući - govore nam oni sami. Cijena rada pada, oni prosvjeduju jer traže direktno zapošljavanje, a ne preko posrednika. I dok u drugim EU zemljama radnici dobivaju sporove protiv kompanija koje se bave dostavom, u našoj zemlji Zakon ide na ruku posrednicima? Provjereno istražuje zašto je tome tako.

Spasiti, izliječiti, oporaviti, vratiti u prirodu. Svoj život posvetili su pomaganju divljim životinjama, osobito onima ugroženima. Vrhunac njihova rada je vraćanje u prirodu. Provjereno donosi snimke risa, novog stanovnika Plitvica, inače, jednog od najrjeđih stanovnika naših šuma. Ekipa Provjerenog bila je u oporavilištu za glavate želve u Puli, ali i u zagrebačkom ZOO gdje su baš ovih dana neki od pacijenata bili jež, šišmiš, divlja patka i labud.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju