Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Nisu je ni vidjeli. Niti s njom obavili razgovor. No proglasili su je nesposobnom. 33-godišnja Marija, osoba s poteškoćama u razvoju, za posao čistačice ima čak i prednost pri zapošljavanju. No šef upravnog vijeća, inače lokalni političar, potpisao je ugovor po kojem se na to mjesto zapošljava, ni manje ni više - nego baš njegova kći.

Bili su u pritvoru tjednima. Od ponedjeljka su na slobodi. Što slijedi s hrvatskim građanima u Zambiji? Naša ekipa pratila je proces, ali i u pratnji lokalne nevladine organizacije obišla domove za djecu u okolici N'dole u toj zemlji. Mjesta su to na koja svake godine vlasti zbrinjavaju žrtve krijumčarenja. Kalkulira se o čak 1500 djece iz Konga i okolnih zemalja.

Zvali su ga da dođe u reprezentaciju! Zbog sjajnih uspjeha u bejzbolu - dobio je hrvatsko državljanstvo. No skupština Saveza donijela je pravilnik po kojoj na poziciji bacača prednost imaju igrači, kako kažu, "uzgojeni" u hrvatskim klubovima. To se pravilo trenutačno odnosi doslovno samo na njega. Savez o tome ne želi pred kamerom, a mladi Amerikanac planira naći drugi klub, izvan zemlje.

Oni koji kažu da se ne svađaju, stručnjaci tvrde - lažu. Jer kao i ljubav, i svađa je dio svake veze. Od kućanskih poslova do odgoja djece. No oko čega i kako se svađaju mlađi, a oko čega stariji parovi? Kada treba stati na loptu, kada „pregristi jezik“?

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju