Colin Farell sada ima slomljeno srce?

Colin Farrell utjelovio je velikog makedonskog vladara Aleksandra Velikog u istoimenom filmu iz 2004. godine. Rukovanje raznim oružjem i jahanje raznih životinja dovelo je do neizbježnih nezgoda na setu.

Farrell je slomio ruku i uganuo gležanj, ali ne prilikom snimanja filma, već napuštajući zabavu priređenu za filmsku ekipu. Tako se irski Aleksandar Veliki srušio niz stepenice pred sam kraj snimanja filma u kojoj igra glavnu ulogu. 

Neki su bili skeptični što ovog makedonskog velikana glumi Irac jer su mislili da neće moći suzbiti svoj naglasak. Redatelj Oliver Stone tom je problemu doskočio na način da je angažirao još dvadesetak irskih glumaca za sporedne uloge.

Zanimljivo je da su na setu konji bili nezahvalniji za snimanje od slonova. Indijska bitka trebala se snimati u Indiji, ali tamošnji slonovi nisu bili dobro istrenirani pa se snimanje prebacilo na Thailand.

Remek-djelo Aleksandar Veliki Olivera Stonea spektakl je o životu najvećeg ratnika svih vremena, vojskovođe koji je osvojio 90% poznatog svijeta prije no što je navršio 25. godinu života. Aleksandar Veliki vodio je svoju nepobjedivu grčku, makedonsku, a kasnije i istočnjačku vojsku putem opsada i osvajanja dugih 35.500 kilometara, u razdoblju od samo osam godina.

Do svoje smrti, u 33. godini, iskovao je carstvo kakvo svijet dotad još nije vidio. Pogledajte intrigantno ostvarenje koje portretira Aleksandrova osvajanja i odnos s ljudima koji su ga okruživali: majkom Olimpijom, ocem Filipom, prijateljem i ratnim zapovjednikom Hefestonom, ambicioznom i prelijepom suprugom Roksanom i generalom Ptolomejem.

 

Film "Aleksandar Veliki" ne propustite pogledati u srijedu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju