Sanja i Igor pripremaju Ezogelinu juhu

Sanja i Igor Mešin pripremaju kremastu juhu, točnije tursku čorbu. Ova pikantna juha veže se za poseban običaj u Turskoj, naime ona se poslužuje samo mladenkama i to prije vjenčanja. Razlog tomu je legenda u kojoj je jedna turska ljepotica htjela zadiviti svoju svekrvu sa svojim kulinarskim vještinama pa je pripremila ukusnu juhu koja je po njoj dobila ime – Ezogelina juha.

Za početak se sitno nasjecka glavica luka kojoj se na otopljenom maslacu i maslinovom ulju dodaju još 3 češnja češnjaka. Nakon što luk dobije zlatko smeđu boju dodaje se slatka mljevena crvena paprika, koncetrat rajčice, svježa isjeckana crvena paprika– sve se zajedno dinsta, zatim se doda brašno i povrtni temeljac.

Kasnije se doda bulgur koji se kuha 15-tak minuta, dodaje se još i crvena leća– sve zajedno se kuha 15 do 20 minuta, nakon toga juha se usitni štapnim mikserom. Začine dodate po želji! Dobar vam tek!

Sastojci potrebni za pripremu ove juhe su:

Cijeli postupak pripreme Ezogeline juhe pogledajte u videu:

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju