Film 'Kineska slagalica' poslastica je za sve ljubitelje francuskog filma.

Četrdesetogodišnjem Xavieru (Romain Duris) život kao da nije dovoljno kompliciran sam po sebi. Povrh svega, majka njegove djece odluči se odseliti u New York i povesti ih sa sobom. Kako maleni ne bi odrastali daleko od njega, Xavieru ne preostaje ništa drugo do spakirati svoje stvari i nastaviti život s druge strane velike bare.

Kineska slagalica posljednji je nastavak francuske triologije koja prati životne etape muškarca Xaviera. Prvi nastavak ‘Španjolski apartman’ odiše mladenačkim štihom te dočarava suživot studenata u iznajmljenom stanu u Barceloni dok drugi nastavak ‘Ruske lutkice’ prati odrastanje Xaviera koji se pokušava afirmirati u poslovnom pogledu postajući pisac.

‘Kineska slagalica’ posljednji je nastavak u kojem se 40-godišnji Xavier razveo od supruge Wendy. Ona se s njihovom djecom odluči preseliti u SAD, a za njima odlazi i Xavier jer ne želi izgubiti kontakt sa svojom djecom. No, u New Yorku ga očekuju svakakve avanture pa čak i ljubavne.

Odlična postava francuskih glumaca koju čine popularne Audrey Tautou i Cécile de France te Romain Duris u ulozi Xaviera donijet će malo francuskog duha na male ekrane i slikom nas odvesti u prekrasan New York.

Redatelj Cédric Klapisch priznao je kako je snimanje u New Yorku bilo znatno kompliciranije nego u Francuskoj jer tamo nije na svom terenu te ne zna kako stvari funkcioniraju.

Audrey Tautou je za potrebe filma morala naučiti kineski. Izjavila je kako je New York grad koji obožava i u kojem bi mogla živjeti. Raditi tamo s ekipom koja je odlična i predstavlja joj svojevrsnu obitelj, za nju je bilo dar.
 

Romantičnu komediju 'Kineska slagalica' ne propustite u petak na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju