Veseli Grci nasmijat će vas i oduševiti u filmu 'Moje veliko grčko vjenčanje'.

Mlada Grkinja se zaljubljuje u ne-Grka i želi se s njim vjenčati što se nimalo neće svidjeti njenoj konzervativnoj obitelji... Svi u obitelji Portokalos brinu se za Toulu koja je neudata, a ima već trideset godina. Touli je s druge strane dosta posla u restoranu svojih roditelja i spremna je na promjenu, ali ostatak obitelji, na njenu nesreću - nije. Nakon što se ipak zaposli u tetkinoj putnoj agenciji, zaljubljuje se u Iana, učitelja koji je visok, zgodan i sasvim sigurno nije Grk. Toula nije sigurna hoće li njenog oca više uznemiriti što je on stranac ili što je vegeterijanac. Ali sve to nije bitno kada je on pita da se uda za njega. Tada započinje pravo ludilo na velikom debelom grčkom vjenčanju.

Glavna glumica u ovom filmu je Grkinja Nia Vardalos. No, ona nije jedina iz obitelji Vardalos koja glumi u ovom filmu. Sva obitelj mladenke u filmu je zaista obitelj Nie Vardalos.

Film je snimljem prema istoimenoj predstavi u kojoj je glumila samo Nia Vardalos. Producent filma je Tom Hanks kojega je njegova supruga Rita Wilson, nakon što je vidjela predstavu, nagovorila da producira film „Moje veliko grčko vjenčanje“. Vardols je u intervjuu za njemački „Cinema“ ispričala kako je poklopila slušalicu kada ju je nazvao Hanks jer, kako kaže, nije vjerovala da upravo nju zove Tom Hanks.

U filmu postoji jedna poveznica s legendarnim filmom „Spašavanje vojnika Ryana“ u kojem je glavnu ulogu igrao Tom Hanks. On je u tom filmu utjelovio kapetana Johna Millera, a u film „Moje veliko grčko vjenčanje“ uveo je lika koji se zove Ian Miller. Ime Ian je škotska inačica imena John.

Upravo je lik Ian Miller u filmu vegetarijanac, a kada to kaže teti Vouli dobije neočekivani odgovor. Naime, nakon što je Voula saznala kako Ian ne jede meso rekla je „Dobro, onda ću mu napraviti janjetinu.“ Vardalos je pojasnila kako je to odraz društva u Grčkoj kojemu vegetarijanstvo nije baš u potpunosti jasno. Naime, za vrijeme Drugog svjetskog rata bilo je teško doći do hrane. Stoga su Grci često jeli bilo što što su mogli pronaći. Zbog toga ima je neshvatljivo da ljudi odbijaju određenu vrstu hrane radi principa.

Što se tiče hrane na setu filma „Moje veliko grčko vjenčanje“, Vardalos je izjavila kako plaćanje cateringa nije bio problem jer su vlasnici grčkih restorana, kada god bi se film snimao u njihovoj blizni, besplatno slali velike količine hrane ekipi na setu.

 

Može li Grčka obitelj iz filma "Moje veliko grčko vjenčanje" prihvatiti vegetarijanca doznajte u nedjelju na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju