Barbieri u šoku - Andrein rižoto ušao u četiri najbolja jela!

Pobjednici ovotjednog Testa kreativnosti u Celebrity MasterChefu su Lana i Hrvoje. Lanina 'Pačja prsa na pjeni od buče' i Hrvojev 'Slatko pikantni tikvikaš' oduševili su žiri. Lanina pačja prsa proglašena su najbolje pečenima, a Hrvoje je od strogog trojca dobio sve pohvale.

Iako je već njezino jelo, kao i Hrvojevo odnijelo pobjede, Lani je uspjeh u ovotjednom Testu kreativnosti značio stvarno puno: “Za mene to znači jako puno, ne bojim se toliko stres testa nego koliki je taj osjećaj pobjede i nagrade.“ Čini se kako je upravo buča bila pravi pogodak za sve kandidate. „Leone, od sada ti biraš glavne namirnice. Cijeli izazov je bio jako uspješan. Sva jela su danas bila poprilično uspješna i jako ukusna!“, pohvalila je kandidate Ana. Žiri se pak najviše iznenadio s Andreinim rižotom. Unatoč predrasudama, komentari Andreinom 'Dobrizotom' su bili pozitivni: „Što ti se desilo danas, jako je lijepo, malo na granici preslanog“, komentirala je Ana Andreino jelo.

Dovoljno je reći kako je u odabiru najboljih kuharskih ostvarenja s bučom Barbieri uz Hrvoja, Lanu, Ivanu prozvao i Andreu. „Sam ne vjerujem da moram to reći!“, osvrnuo se chef na prozivanje Andree, ne skrivajući iznenađenje njenim uspjehom. Ivanino jelo zanimljivog naziva 'KUM-KUR-KOR-GOR – BUČA' također je ušlo u finale Testa kreativnosti, a Radovan je zaključio kako je to:“Apsolutno najbolja juha“. Još je jedan rižoto bio na ocjenjivanju, a to je onaj Igorov naziva 'Rižoto s pečenom bundevom', koji je također dobio solidne komentare. Uspjehu s bučom sigurno je pridonio i glazbeni trenutak u kojem su Hrvoje i Ricardo na loncu i tikvi odbubnjali zarazne ritmove. „Show must go on! Mi se tako dobro znamo da možemo tri sata u komadu!“ , komentirali su poznati glazbenici.

Dodatni zadatak bio je i dijeljenje pribora s ostalim kandidatima, što je inače praksa u svim profesionalnim kuhinjama. Znači sav pribor se morao iskoristiti, oprati i vratiti na mjesto. Dok su se ostali kandidati pograbili za kuhače, žlice, vilice i noževe, Ksenija Erker je došla posljednja i ostala bez njega. Njeno jelo imena 'Fahita s kremom od buče' dobilo je pozitivne komentare, ali za vrijeme same priprave ksenija je od Andreja dobila poprilično grub savjet: „To što ste buču skuhali u vodi, tu vam više ne može pomoći nitko!“ Ksenija se kasnije osvrnula na njegov savjet i zaključila kako joj je mišljenje žirija ipak manje važno, od okusa njenog jela. Davidov tanjur s 'Pestom od paprike i pokondirane tikvice' uspio je zahvaljujući savjetu Ane, a to je da se gljive ne miješaju, jer onda puštaju vodu. Leon Lučev se odlučio na slatku verziju buče, a s obzirom da je zabunom umjesto pudinga od vanilije iz dućana uzeo onaj čokoladni, njegovo je jelo dobilo ime 'Čokoljubac'. Slatku verziju tikve radio je i Ricardo. 'Tačkrle od buče s pekmezom od šljive' bile su ukusne, no ipak su Ricardove glazbene majstorije na tikvi više razveselile žiri.

Celebrity MasterChef gledajte nedjeljom u 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju