Andrej mu poručio: „Znaš dosta o kuhinji, imaš taj jedan istraživački duh koji je potreban za kuhanje!“

Dva puta je bio pobjednik u izazovima, pridonio je pobjedi pobjedničke ekipe u izazovu Dvoboj timova, njegova jela su gotovo uvijek visoko kotirala kod žirija, a posljednji izazov – Stres test za Ricarda je bio presudan i izbacio ga je iz MasterChef kuhinje. Iako je žena njegova brata Libanonka, često se Ricardo susreo s falafelom, što je činilo za njega značajnu prednost pred ostalim natjecateljima u pripremanju falafela, koji je bio tema Stres testa. No, Ricardovo predznanje o ovom vegetarijanskom jelu koje korijene vuče s Bliskog istoka i lagana prednost pred ostalim kandidatima, istopila se uslijed stresnog kuhanja. „Moram priznati da ja nisam zadovoljna s vašim falafelom. Izgubio je sočnost. Izvana je isto suh“, rekla je Ana Ricardu, dok Andrej nije želio komentirati njegov tanjur na kušanju te mu je po izlasku iz kuhinje samo poručio: „Drago mi je da si bio s nama. Znaš dosta o kuhinji, imaš taj jedan istraživački duh koji je potreban za kuhanje i nadam se da si u nekom drugom vidu ti puno uspješniji kuhar nego danas.“


Kao uvertiru u Stres test, žiri je za natjecatelje pripremio Test osjetila u kojem su naizmjenično pogađali sastojke u falafelu, a najbolji među njima bio je Igor kojega su najoštrija osjetila spasila Stres testa.


Na donjem pragu tolerancije kod žirija, uz Ricarda našla se i Andrea, koju je spasilo to što su joj okusi falafela bili bolji. „Ja se osjećam kao Leonardo DiCaprio, šest puta ste me nominirali za ispadanje, a nikako da me izbacite!“ iznenađena je bila Andrea Ricardovim ispadanjem, kao i ostali natjecatelji. “Postoji MasterChef Junior gdje se djeca natječu. Ti bi tamo ogroman uspjeh polučila“,  komentirao je Radovan njezin tanjur.


Da David najbolje prolazi u Stres testovima potvrđuje i Andrejev komentar: „Ovaj falafel ima fantastičnu specifičnu težinu i mislim da su negdje između zlata i olova, ali ukus je dobar, dobro si to začinio i ova dva umaka mi se sviđaju.“ Andrej je bio zadovoljan i Ivaninim jelom kojoj je kazao: „Kako kod nas poslije partijanja jedu bureke, tako u Izraelu jedu ove falafele po noći“, dok ju Radovan nije htio hvaliti, da se „ne bi umislila“. Ksenija je također zadovoljila kriterije žirija, makar joj je žiri zamjerio da nedostaje soli. Budući da Leonu žiri svakog puta naglašava nedostatak soli, ovoga puta sa sobom Leon je ponio i soljenku kako bi si žiri sam mogao zasoliti. „Možda i najdelikatnije od svih koje sam probao ovdje. Jako dobro odmjeren“, poručio mu je Andrej.

Celebrity MasterChef gledajte nedjeljom u 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju