Tijesna borba već u prvoj epizodi celebrity MasterChefa. Lani za dlaku izmakla pobjeda!

Prvi zadatak u MasterChef kuhinji bio je predstaviti se žiriju kroz svoje autorsko jelo, a najbolji u tome bio je Ricardo Luque koji je žiriju prezentirao jedno tipično venecuelansko jelo koje je nazvao 'Arepa – zgodna kraljica'. „Jako lijepo se osjećam jer sada promoviram jelo koje me veže uz djetinjstvo.“ komentirao je Ricardo svoju prvu pobjedu i od sreće zaplesao pred žirijem.


Borba u prvoj emisiji bila je žestoka i krajnja odluka žiriju nije bila nimalo jednostavna. Kao tri najbolja jela proglasili su Ricardovo, Lanino i Hrvojevo, a Ricardovoj pobjedi presudilo je samo to što je sam radio tijesto, a Lana je koristila gotovo.
„Kod kušanja smo svoje kriterije smanjili na minimum, tako da sam ja u svakom vašem tanjuru pokušala naći bar jedan okus koji će mi se svidjeti i moram reći da ste svi u tome uspjeli!“ komentirala je Ana Grgić svoje prvo suđenje u showu.


Jedina natjecateljica koja ja odlučila zasladiti nepca žiriju bila je Mila koja se u prvom izazovu odlučila na jabuke u šlafruku. Kazala je kako voli kada hrana razveseli ljude, a to joj je i pošlo ovoga puta za rukom te je žiri bio jako zadovoljan. Igor je radio juhu koju je nazvao 'Mediteranska power juha' za koju je Andrej komentirao kako inače ne preferira variva, no da je Igor to pravilno pripremio. Andrei je također Radovan kazao kako je uspjela s jelom, no on ipak nije ljubitelj tortilja. Nakon što je Radovan probao Leonovo jelo, priupitao ga je: „Da li je ovo stoljetni recept obitelji Lučev?“ te zaključio: „Meni je ovo fino!“

Ervinu je pak kazao kako ima prostora za poboljšanje, no o tome će pričati kasnije, dok je Vladi Ana sugerirala da ubuduće bifteke deblje reže, a Baby Dooksu da je jelo ukusno, ali prezentacijski dosta loše. Jasna je odlučila pred žiri staviti dašak Slavonije i u tome je uspjela premda joj je žiri zamjerio mrvicu pretežak umak, na što je ona samo dodala: „Ah, Slavonija!“. Ivana je odlučila žiri impresionirati burekom, za kojeg je Ana komentirala: „Ovo je jako hrabro Ivana meni poslužiti burek! Uspjela si postići taj okus tako da je burek sam po sebi sočan. Umak je isto jako fin.Sementa se odlučila na špagete bolognese koje je Andrej popratio riječima: „Kako to izgleda, to me malo podsjeća na one obroke koje mama ostavlja djeci. Čak je dobro i ispalo!“ dok je Kseniji Radovan poručio: „Je li vi ovo kuhate svojim unucima? Ja bi svakako volio biti s vašim unucima na tom obroku!“

 

ZABORAVLJENE NAMIRNICE, KRIVE TAVE, POSJEKOTINE ...
Iako su kandidati uspješno položili prvi test u MasterChef kuhinji, a žiri je bio generalno jako zadovoljan, čini se kako nije svima sve teklo kao podmazano. Već na samom početku kada su natjecatelji imali tri minute za odabir namirnica, Sementa se tek kada je došla za svoju radnu jedinicu, a kada više nije bilo vremena za povratak u dućan, dosjetila da nije uzela dvije ključne namirnice – vino i crvenu papriku. No, kolegijalna Ivana uskočila joj je u pomoć i ponudila jednu papriku. Vladu je najviše mučio odabir tave, a krivca tome pronašao je u Kseniji: „Izabrao sam krive tave. Ksenija me naputila, rekla je: Ove su ti dobre!“ rekao je Vlado kroz smijeh. I kako to obično biva, svako prvo kuhanje u MasterChefu prođe uz posjekotine, a prva žrtva bila je Lana kojoj je ozljeda, na svu sreću, brzo sanirana. Unatoč stresu, tremi i sitnim problemčićima, prvo kuhanje je prošlo jako dobro, a mnogi kandidati zabavljali su se i uz pjesmu.


„Znajte da vas čekaju još puno kompeksniji izazovi u kojima ćete morati pokazati puno više vještina nego li ste sada u ovom prvom kuhanju. Glavno je da ste probili red! Vidimo se u sljedećem izazovu!“ poručio je Radovan natjecateljima.

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Faccebook
o Instagram
o Twitter



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju