Najpopularniji kulinarski TV format vraća se na male ekrane! 14 celebrity kandidata ulazi u najpoznatiju TV kuhinju druge sezone 'Celebrity MasterChefa'!

Popularni MasterChef i peti put otvara vrata svoje kuhinje, a ovaj put za radne jedinice stat će 14 novih celebrity kandidata i tako od ponedjeljka u 22:15 sati započeti drugu sezonu Celebrity MasterChefa.


Prva sezona celebrity inačice showa prikazana 2014. proglašena je najgledanijim zabavnim formatom proljetne televizijske sheme, a i ovog proljeća Nova TV garantira vrhunsku zabavu uz osvježeni, bolji i još zabavniji Celebrity MasterChef.


Tko će biti novi Celebrity MasterChef - Ksenija Erker, Jasna Odorčić, Andrea Andrassy, Lana Klingor Mihić, Ivana Marić, Sementa Rajhard, Mila Elegović, Hrvoje Rupčić, Ricardo Luque, Vlado Kalember, David Vurdelja (Baby Dooks), Ervin Baučić, Igor Barberić ili Leon Lučev, saznat ćemo nakon 11 tjedana i 33 epizode najpopularnijeg TV kulinarskog showa.


Oni će nam pokazati svoju ljubav prema kuhanju, ali i koliko su spretni i kreativni za štednjakom, a sve to će morati napraviti ispred tročlanog žirija sastavljenog od profesionalaca i vrsnih poznavaoca kulinarstva. Ispred naših 'kuhara' iz javnog života stat će žiri Ana Grgić, Radovan Marčić, Andrej Barbieri. Oni će kandidate savjetovati, voditi kroz show, kušati njihova jela, ali i ocjenjivati i odlučivati o njihovom opstanku u showu.


Od kandidata se očekuje da pokažu svoj kulinarski maksimum, a samo oni koji zadovolje zahtjevna nepca stručnog žirija proći će u sljedeću fazu natjecanja. U finalu će se naći samo dva najbolja celebrity kuhara, a bolji od njih će postati drugi hrvatski Celebrity MasterChef.

Izazov kojim će započeti nova sezona showa je prezentacijski – u njemu se testira kreativnost kandidata u osmišljavanju, pripremi i prezentaciji jela. Dakle, naša poznata lica u kuharskim pregačama predstavit će se žiriju izazovom koji se zove JELO S POTPISOM. Kandidati u zadanom vremenu u trgovini mogu izabrati neograničen broj namirnica s kojima trebaju pripremiti autorsko jelo koje, kako mu sam naziv kaže, treba imati osobni potpis. Tek ćemo vidjeti hoće li to biti najdraže jelo kandidata ili njegovih bližnjih, omiljeni recept usavršen po osobnim preferencijama, hoće li to biti neka posebna tehnika pripreme ili prezentacije. Sve ono što na neki način odražava karakter natjecatelja i/ili njegovu ljubav i kreativnost u pripremi jela te ima priču. Autor najboljeg jela prema izboru žirija, za nagradu će u idućem izazovu imati određenu prednost pred ostalima.

Ostali izazovi s kojima će se kandidati susresti kroz sezonu su:

KUTIJA IZNENAĐENJA - Svaki kandidat u Kutiji iznenađenja dobije jednaku količinu jednakih namirnica. Žiri ih svaki put zasebno navede, da kandidatima vremena da razmisle što će kuhati, i odgovora na njihova pitanja i eventualne nejasnoće. Kandidati mogu odlučiti hoće li iskoristiti sve ili samo dio namirnica iz kutije. Autor najboljeg jela u ovom izazovu, u sljedećem će dobiti određenu prednost pred ostalim kandidatima.

IZBOR IZ DUĆANA I TEST KREATIVNOSTI - Najbolji kandidat/i iz prethodnog izazova ima priliku izabrati među tri ponuđene namirnice jednu koja će postati okosnica jela svih kandidata. Pored glavne namirnice koju dobiju, kandidati u smočnici u zadanom vremenu mogu izabrati još određeni broj dodatnih namirnica koje će im pomoći u pripremi jela. Od osnovne i dodatnih namirnica kandidati u zadanom vremenu trebaju pripremiti jelo koje će žiri potom kušati i ocijeniti. Kandidat koji je bio najbolji u prethodnom izazovu; osim pogodnosti da bira glavnu namirnicu, ima i nešto dulje vrijeme na raspolaganju u smočnici, a smije uzeti i nekoliko namirnica više.

STRES TEST - Ovaj izazov ima nekoliko verzija: kandidat mora u određenom vremenu napraviti repliku zadanog jela (s unaprijed određenim sastojcima i receptom); kandidat mora napraviti svoju verziju zadanog jela. Kandidat u kratkom roku mora napraviti jednostavan kulinarski zadatak po naputku žirija.

TEST OSJETILA - Kandidatima se na izbor nudi određeni uzorak namirnica, začina ili gotovih jela. Uz pomoć vida, osjeta, opipa i/ili okusa trebaju pogoditi što više točnih odgovora u zadanom vremenu.

GASTRO DUEL - Kandidati podijeljeni u timove za zadatak imaju zajedničku pripremu jela od zadanih i/ili namirnica po izboru u zadanom vremenskom periodu. Jela kušaju gosti i žiri, konačna odluka o boljem timu je na žiriju.


Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce poznatih ljubitelja kuhanja koje će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu. Celebrity MasterChef je humanitarnog karaktera te će na kraju showa pobjednik svojom pobjedom osigurati nagradu onome kojima je pomoć najpotrebnija.


Potraga za drugim hrvatskim Celebrity MasterChefom počinje već 14.ožujka, a u uzbudljivom i zabavnom natjecanju saznat ćemo tko od naših zvijezda svoju ljubav i vještinu kuhinja zna najbolje prezentirati ispred stručnog žirija najpopularnijeg kulinarskog tv showa.

 

ŽIRI:
ANA GRGIĆ

Simpatična i iskusna Ana Grgić je gotovo četiri godine šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade. Prije toga, Ana je tri godine radila na funkciji zamjenice šefa kuhinje te je zbog svog visokog nivoa znanja, ambicija, profesionalizma i kulinarskih vještina s lakoćom preuzela vođenje kuhinje obaju restorana, luksuznog Zinfandel'sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa. Ana je tako postala prva žena na čelu Esplanadine kuhinje i nastavila slijediti tradiciju vrhunske gastronomije, uz specifičan potpis koji daje jelima. Ambicija i želja za učenjem odvele su Anu na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvije Michelin zvjezdice, gdje je neko vrijeme usavršavala svoje kulinarske vještine kod poznatih chefova, Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu, te kod Christiana Lohsea u poznatom berlinskom Fisher's Fritzu, a kroz brojna kulinarska događanja u Esplanadi imala je prilike surađivati s najcjenjenijim chefovima iz Francuske, Koreje, Izraela i drugih. Svoje znanje razvijala je i na kulinarskoj akademiji Rezidor Hotel Group.


Ana je tijekom svoje karijere u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike poput američkog potpredsjednika Joea Bidena, američke državne tajnice Hillary Clinton, talijanskog predsjednika Napolitana, austrijskog predsjednika Fischera, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te za poznate kraljevske obitelji poput princa Alberta od Monaca, princeze Anne, kralja i kraljice Švedske, japanskog princa i princeze, kraljevske obitelji iz Danske, princa Saudijske Arabije, a na nepreglednoj listi slavnih nalaze se i sportske legende Pep Guardiola, David Beckham i Cristiano Ronaldo te osobe iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, Sade, Stinga, Joséa Carrerasa, Boba Geldofa, Bona Voxa, Robbieja Williamsa i drugih.

 

RADOVAN MARČIĆ
Radovana smo imali priliku upoznati još u prvoj sezoni MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom'' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim monografskim izdanjima, revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

 

ANDREJ BARBIERI
Andreja je publika upoznala i zavoljela upravo u celebrity inačici showa, zatim smo ga vidjeli kako ''sudi'' kuharima amaterima treće sezone MasterChefa, da bi se sada vratio u drugu sezonu Celebrity MasterChefa. Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd. Danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda, a Andrej je chef i suvlasnik bistroa Conca d' oro u Rijeci.

 

Pratite MasterChef i na društvenim mrežama:
~ Facebook
~Instagram
~Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju