Za istarski meni i veselu atmosferu Elio je osvojio 17 bodova

Novi tjedan u 'Ribi na torti' u znaku je istarskog i riječkog podneblja, a ciklus je otvorio jedan od najpoznatijih predstavnika istarske glazbene scene Elio Pisak koji je pokazao iznimne kulinarske sposobnosti i spretnost u kuhinji.

U svom domu ugostio je bivšeg mistera Phillipa Danka Klevu, fitnes trenericu Eriku Kraljević, boksača i bivšeg natjecatelja 'Survivora' Lea Cvetkovića te pjevačicu Nikolinu Ivošević – Nikitu.


Nabavljajući namirnice u Pažaninovoj smočnici, Elio je izvukao i glasoviti zadatak o kojemu su prošlotjedni kandidati najviše govorili. Uz istarski meni u tri slijeda Elio je morao ukomponirati đumbir, a za pomoć pri kuhanju pozvao je prijateljicu i pjevačicu Tamaru Brusić uz koju je već u kuhinji krenula dobra atmosfera.

Elio je bio zadužen za predjelo, a onda je Tamara preuzela inicijativu i ulogu glavnog kuhara ove večere. Osim đumbira pred domaćinom je bio još jedan izazov – gošća Nikolina je veganka, stoga je Elio spremio posebna jela za nju.Kušajući večeru Erika je primijetila da se spominje izazov s đumbirom, a nigdje ga u jelima nije zamijetila. „Pa dobro bit ću iskren, samo su privilegirani dobili đumbir. Nikita mislim da si zadovoljna što si dobila đumbir“, objasnio je Elio.


Od prvog domaćina ovog tjedna gosti su imali velika očekivanja te su putujući na večeru nagađali što bi se moglo naći na meniju. „Bit će sigurno neke gljive, pretpostavljam kakvi fuži istarski ili njoki sa tartufima“, nagađao je Phillip, a pokazalo se da je imao dobar osjećaj.
Dobrodošlicu gostima, osim predjelom, domaćin je poželio i pjesmom: „Ako mi dozvolite ja ću uzeti ovu moju malu gitaricu u ruke, valjda će me poslušati“. Ne samo da je gitara slušala, nego su se pjesma i dobra atmosfera nastavile kroz noć. Ovu glazbenu večeru začinio je i gost iznenađenja, mladi harmonikaš Matej Jakša kojega su gledatelji imali prilike vidjeti u prošloj sezoni 'Supertalenta'.


„Ocjena za prvog brka Istre je pet ribica, stvarno za mene sve fantastično. Rekao sam da ću prvo ocjenjivati energiju i domaćina, za mene je domaćin bio odličan, hrana je isto bila na vrhuncu“, istaknuo je Leo koji je prvom ovotjednom domaćinu dodijelio najveću ocjenu.

„Kao domaćin je bio stvarno dobar, potrudio se i svi Istrijani su u biti takvi, nisam niti ništa manje od njega očekivao“, opisao je Phillip koji je večeru ocijenio s četiri ribice, a s njim su mišljenje podijelile i gošće Erika i Nikita koja je večerom bila najmanje zadovoljna. „Elio je gospodin i sve to, ali malo mi je zasmetalo što je onako s prstićima papao hranu i što je uspio njih nagovoriti da prstićima jedu, ima bacila nismo prali ruke poslije kombija, držali smo te kvakice i to sve“, objasnila je.

 


Za prvu večeru ovog tjedna domaćin Elio osvojio je 17 ribica, od maksimalnih 20. Ova ekipa pokazala je da ne dijeli ocjene šakom i kapom, a koliko će ribica u svoju mrežu spremiti sljedeći domaćin Leo Cvetković pogledajte u novoj epizodi showa 'Riba na torti' na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju