Donacije su stizale iz svih dijelova zemlje, a obitelj Herak lagano je zakoračila u svoju vlastitu bajku.

Prije tri mjeseca ekipa Provjerenog ispričala je tešku priču tročlane obitelji Herak.

Otac Veljko, majka Vlatka i 15-godišnji sin Josip živjeli su u svega 19 kvadrata, bez osnovnog- tekuće vode i kupaonice.



Njihove skromne i sramežljive želje, o tekućoj vodi i kupaonici, mnogima nisu dale spavati... Dok je supruga Vlatka sanjarila o kuhinji u kojoj suđe neće morati prati u hladnoj bunarskoj vodi, tata i sin tinejdžer najviše od svega čeznuli su za kupaonicom.

„Ne možete se vi nikad oprat na lavoru kao u nečem drugom. Nikad ti nisi u biti čist, ako netko kaže da je poslije lavora čist- nije! Znam iz iskustva!“, rekao je Veljko u prvom razgovoru s ekipom Provjerenog. 



Josip je na pitanje čemu se najviše veseli, odgovorio: „pa kupatilu! Da ne moram više ići van na poljski wc, a i ne mogu se u plastičnim kadama okupati kako treba!“

No, onda se probudila Hrvatska! Javljali su se oni koji su ponudili pomoć žbukanja kuće, krečenja, kopanja kanala kako bi se sprovela voda.



Donacije su stizale iz svih dijelova zemlje, a obitelj Herak lagano je zakoračila u svoju vlastitu bajku.

Ovog su Božića bor okitili u svom prvom, pravom domu u kojemu voda i tuš nisu luksuz i u kojemu svatko ima svoj komadić privatnosti. „Najljepše bi zahvalio svim dragim ljudima, meni većinom nepoznatih. Volio bi ih sve redom upoznat. Bilo tko od njih da ima priliku navratiti, sjest popit kavu... Od onih s najnižom do onih s najvišom donacijom.“, kazao je Veljko.



Dom u kojem danas žive Herakovi, pogledajte u četvrtak u Provjerenom, u 22:30 sati na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju