Za sporne stečajeve tvrtki Dioki i Croatia bus veže se novo ime – ono stečajne upraviteljice Marije Vujčić Turkulin

Nakon uhićenja sutkinje Vesne Malenice, stečajnog upravitelja Pere Hrkaća i ostalih aktera osumnjičenih za stečajne malverzacije, „Provjereno“ istražuje nove sumnjive slučajeve iste sutkinje povezane s drugom stečajnom upraviteljicom - Marijom Vujčić Turkulin. Jedan od njih je i stečaj tvrtke Dioki za koji su radnici upozoravali kako je spor i netransparentan, a brojne odluke sporne.



„Prodaja pogona koja su se nedavno instalirali u Turskoj i rade - od njih se dobilo 9 milijuna i 700 tisuća kuna koje je trebalo podijeliti radnicima“, priča Srđan Perković, tajnik Udruge radnika i bivših radnika Diokija. No, radnici su dobili - milijun i 100.000 kuna manje. O tome je, kaže, razgovarao sa šefom stečajnog odjela suda. „I u usmenom razgovoru mi je čovjek potvrdio da je trebalo isplatiti još milijun i 100.000 kuna, ali stečajna upraviteljica je rekla da je to morala potrošiti neovisno o odluci odbora vjerovnika na neke druge troškove i da je to jednostavno tako“, ispričao je za Provjereno.



Malenica – Marija Vujčić Turkulin dvojac je koji je vodio i stečaj tvrtke Croatia bus. „Ljudi su upozoravali na svašta. I na najam prostora u Zagorju, na to da nestaju rezervni dijelovi, na to da novac od prodaje karata nestaje. Govorilo se tu o 30-ak tisuća franaka koje su jednostavno nestale, koje je partner predao, a one nisu došle u Croatia bus“, ispričao je za Provjereno Miljenko Gočin, predsjednik sindikata Hrvatskog vozača.



Iz oba su sindikata tražili izuzeće i sutkinje i stečajne upraviteljice, ali su im zahtjevi odbijeni, a Sindikat hrvatskog vozača podnio je i dvije kaznene prijave. No, pozvani su, kažu, na očitovanje o njima tek pet godina kasnije, kada je imovina stečajnog dužnika prodana.



Više detalja o spornim stečajevima pogledajte večeras u „Provjerenom“ u 22.30 na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju