Provjereno donosi priču o gradonačelniku Gline čiji su troškovi poslovnih putovanja i do 200 do 300 puta veći od njegova prethodnika.

Stanje u Glini stanovnici ovog grada opisuju kao jako loše, a žale se i da njihovog gradonačelnika nikad nema. Dok službeni odgovor glasi kako je gradonačelnik Stjepan Kostanjević na putu, oni ga, kažu, viđaju po okolnim kladionicama. U razgovoru za “Provjereno”, gradski vijećnici otkrivaju podatak koji ih je šokirao: troškovi njegovih poslovnih putovanja su i do 200 do 300 puta veći od njegova prethodnika.



„Nama se građani često obraćaju. Govore da gradonačelnika nikada nema u gradskoj upravi i da ga često znaju viđati po Petrinji, po Velikoj Gorici, gdje on vrijeme provodi u kladionicama za vrijeme radnog vremena“, rekao je Radomir Lončarević, nositelj Nezavisne liste Grada Gline, za „Provjereno“.

Kada je dvoje gradskih vijećnika od gradske uprave zatražilo da im se detaljno izlistaju podaci o svim gradonačelnikovim putovanjima, dobili su tek ukupnu brojku isplaćenih putnih naloga koja ih je, kažu, zatekla.
„Na temelju putnih naloga i svega ostaloga, isplatio je sebi pozamašan iznos – 43.000 kuna za 2016. godinu“, otkrio je Mario Božurić, Nezavisna lista Grada Gline.



„To je u usporedbi s njegovim prethodnicima zaista velik iznos. 200, 300 puta viši nego što su prethodni imali“, dodaje Lončarević. Kopiju svih putnih naloga, nisu im, kaže, dostavili, a ni tzv. analitičku karticu koja pokazuje sve podatke o putovanju – gdje je točno gradonačelnik bio i na što je konkretno trošio novac.

Reporterka „Provjerenog“ Ana Malbaša gradonačelnika je ulovila ne u Glini, već u Zagrebu. Neprestano, kaže, putuje, a troškove svojih putovanja ne smatra velikima. „43.000 kuna je bruto. Neto je 30 i nešto“, rekao je Kostanjević za „Provjereno“ i dodao: „Ne odnosi se to samo na dnevnice, nego se odnosi i na troškove goriva. Ja nisam radio analizu, ali mislim da se polovica odnosi na troškove goriva“, kaže Kostanjević.



A kako često putuje, uz postojeća dva automobila, gradonačelnik je kupio i novi, vrijedan nešto manje od 200.000 kuna. „Ostali smo na dva vozila. Jednostavno ne stignemo pokriti sa dva vozila koja su starosti preko deset godina“, rekao je Kostanjević.

Propuštene epizode emisije 'Provjereno' pogledajte besplatno na novatv.hr.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju