Ne plaćaju režije, rasprodaju namještaj i na kraju tuže bivše stanodavce!

Usele se, ne plaćaju režije i stanarinu, a naposljetku rasprodaju i namještaj – krevete, ormare, frižider, škrinju, čak i plinske peći s bocom. Priča je ovo nekoliko stanodavaca o istoj obitelji kojoj su iznajmili kuće, a tko god se usudio suprotstaviti njezinim članovima ili ih prijaviti, dobio je prijetnju ili čak tužbu, za uznemiravanje i nanošenje duševne boli.



„Ispočetka je on plaćao najamninu, poslije je kopirao te uplatnice, meni to dostavljao kao da je to sve plaćano. Ja vjerovao, zašto ne“, priča jedan od sugovornika za „Provjereno“. Kada su došle prve obavijesti o neplaćenim režijama, suočio ga je s dugovima, koje je podstanar podmirio. Ali, situacija se, tvrdi, ni tada nije promijenila. „Ja i dalje dobivam te uplatnice koje su rukom krivotvorene jer na faksu ti to ne vidiš i vjeruješ, dok ponovno nisam dobio opomene od plinare, od komunalija. Nazvao sam ga na mobitel da dolazim u Đurđevac da porazgovaramo vezano za te režije. Za to vrijeme on se već iselio.“ No, tada je uslijedio još jedan šok. „Uđeš u stan imaš što vidjeti. Djeca su urinirala po parketu, na par mjesta se parket nadigao. Dođem u WC, nema mi veš mašine“, ispričao je.



Isti slučaj, istih podstanara i na drugoj adresi – onoj Nade Tomerlin iz Đurđevaca. „Oni su vam ostavili ništa. Kuća u demoliranom stanju, madrace su čak prodali. Znači kutija je ostala od kauča, a u toj kutiji bila je hrana. To je sve bilo gnjilo i smrdjelo ko kolera jer u tih 13 mjeseci nikad prozori nisu bili otvoreni, to se sve zamračivalo“, priča Nada koja je, nakon što je istoj obitelji iznajmila kuću, optužili su je za lažno prijavljivanje Centru za socijalnu skrb i nanošenje duševne boli uz traženu odštetu od 250 tisuća kuna. Uz 900 kuna primanja na bolovanju te operacije kralježnice, krpala je dugove. „Jedno vrijeme ja nisam znala što napravit, ja nisam imala za kruh, ja nisam imala za režije, ja nisam imala za život“, ispričala je za „Provjereno.



Na zadnjoj adresi, u kući Barice i njezinog brata, ista obitelj još uvijek živi, unatoč tome što su stanodavci shvatili s kim imaju posla i naredili im da izađu. Unatoč ispovijesti stanodavaca, glava obitelji u koju svi upiru prst tvrdi – on je taj koji ima posla s budalama.

'Provjereno' gledajte u četvrtak, 16. studenog u 22:30 sati na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju