Ogorčeni susjedi zvali su ekipu Provjerenog u pomoć, sumnjajući kako se u stanu u njihovoj zgradi, u navodnom salonu za masažu, odvija sve, samo ne obična masaža.

Klijenti su samo muškarci, a registarske oznake na automobile od diplomatskih, iz cijele zemlje, pa do onih iz susjedne BiH. Ekipa Provjereno je dežurala danima na parkiralištu i snimila sve. Muškarce kako ulaze, a nakon pola sata zadovoljni izlaze. Ivan Čorkalo preko jednog je uspio doći do broja telefona djevojke iz stana, a potom se i sam zaputio na masažu

Sve se odigrava po dobro uhodanoj špranci. Klijent stiže na dogovorenu lokaciju. S telefonom u rukama dolazi ispred stana i zove. Ne ulazi odmah unutra. Tek kada, kroz blago odškrinute rolete, pružateljice usluga budu sigurne da je sve u redu, stiže drugi poziv. Nakon kraćeg čekanja ulazi u stan. Za manje od pola sata, zadovoljni klijent napušta zgradu i odlazi svojim putem.

Na ulaznim vratima nalazi se natpis kozmetički tretmani lica i tijela. Posebno zabrinuti susjedi su postali nakon nekoliko bliskih susreta s klijentima. ''Imali smo situaciju gdje je jedna od tih osoba koja je ulazila unutra, mokrila pored ulaza. Neprimjereno se ponašao. Onda par puuta kad bi netko prolazio stubištem, ako bi se mimolazio s tom osobom, prepao bi se. Vidite da nešto s tim osobama koje dolaze na tu lokaciju, kao da su u strahu, kao da su tu došli radi ne znam kojih razloga. Nešto sumnjivo se događa'', ispričao je anonimni sugovornik.

''Tu nema ni radnog vremena ni ničeg. Makar, piše radi se od 9 do 21 sat. Tu se dolazi i iza 11 i zaključavamo stubišta poslije tih provala, svakako. Ne puštamo djecu van da se igraju ispred zgrade. Čujte, sve je povezano s tim. Ako je prostitucija, to vam je usko povezano i droga i trgovina ljudima i vrbovanja razno razna. Tako da ne vidim tu ništa dobroga'', govori drugi sugovornik.

Mogu samo sumnjati da se iza vrata odvijaju mutni poslovi. U protekle dvije godine svega su se nagledali. Policiju su zvali u nekoliko navrata, ali prave reakcije nije bilo. ''Bilo je tu i naguravanja. Došli su nekakvi policajci, kako se zove, nekakvi zeleni policajci s Akademije, pa je taj voditelj tog posla objašnjavao kako je on veliki biznismen. Tako da mislim da tu nema pravog rješenja s policijske strane'', govori aninomni sugovornik.

Radi li se o prostituciji ili legalnom poslu, ekipa emisije Provjereno odlučila je sama provjeriti. Prvi klijent stiže već oko 14 sati. Mladić, ne stariji od 20 godine. Stigao je motorom. Dojam je kao da dolazi na već poznatu adresu. Pozvonio je i ušao unutra. Nakon njega, klijenti se redaju.

Ulaze jedan za drugim. Djevojke iz stana ne izlaze. U jednom trenutku, u stan stiže ženska osoba. Nju, kažu susjede, viđaju svakog dana da jedina izlazi. ''Ima tu i nekih mlađih cura koje se vide da dolaze s faksa, očito na nekakva vrbovanja, pa im očito neka starija gospođa pokazuje kako se tu dobro da zaradit pa im je to primamljivo, neki mamac u njihovim očima'', smatra jedan od stanara.

Nakon dva dana dežuranja pred stanom, reporter Provjerenog uspio je od jednog muškarca, koji je bio na odlasku iz stana dobiti i broj telefona, jedinu ulaznicu za stan. Broj je točan, a na poziv se javlja ženski glas. Prema dogovoru sa ženom s druge strane slušalice, za nekoliko minuta reporter Provjerenog bio je pred stanom. Vrata mu je otvorila djevojka stara najviše 25 godina i odjevena u čipkasto donje rublje i štikle. Djevojka u stanu je kazala kako nema nikakvih seksualnih ili drugih ilegalnih usluga, već samo masaža.

Dojam je da je djevojka bila oprezna kako ne bi otkrila nešto što ne bi smjela. Sve ono na što su susjedi sumnjali, Provjereno je potvrdilo. U njihovoj neposrednoj blizini, pune dvije godine, pružaju se usluge koje su ipak malo više od obične masaže. I nisu legalne. Na to su susjedi upozoravali i vlasnika stana.

Ekipa Provjerenog došla je i do vlasnika stana. ''Da sam to znao, odavno bih riješio, ovo s vaše strane mi je bilo. Mislim, ja sam bio tamo. Sve je to izgledalo normalno. Nisam imao priliku ovako kao vi nastupiti. Ja sam bio tamo i ovako i prije četiri ili pet mjeseci s policijom jer je bila neka provala pa su oni išli gore i tako dalje, nije bilo nikakvih indicija'', kazao je vlasnik.

Ako vlasnik stana nije znao, policija je doznala o čemu se radi. Brzo su reagirali, a ono što su otkrili vrlo je ozbiljno. U salonu za masažu odvijala su se tri kaznena djela prostitucije. Iza svega stoji ženska osoba koja je podvodila dvije mlađe ženske osobe. Ona je oglasima pod krinkom masaže mamila i vrbovala druge ženske osobe, a potom ih poticala i za njih organizirala prostuticiju u stanu. Uhićena je, predana pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnesena kaznena prijava.

Propuštenu epizodu emisije Provjereno pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju